ODÜ Heyeti Külliye'de

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akdogan, beraberindeki heyet ile birlikte, Bestepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2022-2023 Yüksekögretim Akademik Yil Açilis Töreni’ne katildi.

ODÜ Heyeti Külliye'de
2022-2023 Yüksekögretim Akademik Yil Açilis Töreni, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimi ile Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde gerçeklestirildi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, TBMM Baskani Mustafa Sentop, YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ile devlet erkâninin yani sira bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili kurum baskanlari, büyükelçiler ve bütün üniversite rektörleri ile ögrencilerin katildigi törende ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdogan’a fakülte dekanlari eslik etti.

Törende konusma gerçeklestiren Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, gençlerin yüksek ögretime erisimini kolaylastirmak için devletin tüm imkanlarini seferber ettigini belirtti.

Üniversitelerde, 2002 yilinda 9 bin olan profesör sayisinin 31 bine, 5 bin olan doçent sayisinin 18 bine çiktigini aktaran Cumhurbaskani Erdogan, toplam akademik personel sayisinin da 70 binden 184 bine ulastigini bildirdi. Cumhurbaskani Erdogan ayrica, 20 yil önce 18-22 yas araligindaki gençlerin yüksekögretimde net okullasma oraninin yüzde 13 civarinda oldugunu, günümüzde ise bu rakamin yüzde 45’e yükseldigini, buna bagli olarak da üniversite mezun sayisinin 2022 yili itibariyla toplam 13 milyon 266 bine ulastigini aktardi.

YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, törende gerçeklestirdigi konusmasinda Türkiye’de son 20 yilda yüksekögretim imkanlarinin çogalmasi, yeni üniversitelerin açilmasi ve kontenjanlardaki düzenlemeler ile yüksekögretime ulasimda kayda deger artislar gerçeklestirildigini söyledi.



Açilis konusmalarinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar tarafindan “YÖK 2022 Üstün Basari Ödülleri" sahiplerine verildi.

Kaynak: İHA