Melikgazi'nin Egitime Katkisi Devam Ediyor

Ilçeye kisa süre içinde 16 okul kazandiran Melikgazi Belediyesi, Büyüksehir Belediyesi ve hayirsever is birligiyle 17 bin metrekare alan üzerine kurulan, içerisinde Anaokulu, Ortaokul, Ilkokul ve Kapali Spor Salonu bulanan bu büyük egitim kompleksini Kazim Karabekir Mahallesi Kentsel Dönüsüm alaninda hizmete açti.

Melikgazi'nin Egitime Katkisi Devam Ediyor


3 yil içinde ilçeye 16 okul kazandirarak egitime büyük önem verdiklerini söyleyen Melikgazi Belediye Baskani Dr. Mustafa Palancioglu, “Bakanlarimiz ve baskanlarimiz ile el ele verdigimizde güzel isler ortaya çikiyor. Rabbim birlikte güzel isler yapmayi nasip etsin. Melikgazi’de her alanda açilislar yapiyoruz. Türkiye’de en fazla okul yapan belediyeyiz. Son 3 yil içinde 16 okulun yapimi ile rekor kirdik. Bugün Kazim Karabekir Kentsel Dönüsüm Projesi çerçevesinde 17 bin metrekare alana sahip olan ‘Osman Ulubas Egitim Kompleksi’nin açilisini yaptik. Egitime baslayan 10’a yakin okulumuz var. Egitime basladilar. Havacilik ve Uzay Lisesi, Türkiye’de ilk yapilan Dis Ticaret ve Lojistik Lisesi projemizle örnek okul yatirimlari yapiyoruz. Yaptigimiz 16 okula belediye olarak büyük emekler verdik. Eskiyen okullarin bakim onarim çalismasini da yaptik. Sehir merkezinde eskimis olan Dedeman Ortaokulunu yeni bir binaya tasidik. Yerine 100 milyon TL’lik bir büyük, nezih bir park yapiyoruz. Kayseri’nin en güzel parki olacak. 8 adet yapmis oldugumuz akil küpü kütüphanelerimiz ile çocuklarimizin mahallelerinde ders çalismasini sagliyoruz. Belediyemiz okul haricinde 5 sosyal tesis, 8 aile saglik merkezi, 12 cami, 8 kuran kursu yaptik. 80 günde 80 park projemizle 400 bin metrekare yesil alan ile park sayimizi artirdik. Egitime verdigimiz önem devam edecek. Milli Egitim Bakanimiz Sayin Mahmut Özer ve degerli protokolümüze katilimlari için tesekkür ederim. ‘Osman Ulubas Egitim Kompleksi’mizin ilçemize ve Kayserimize hayirli olmasini dilerim.” dedi.



Hayirsever Osman Ulubas da ögrencilere ve okul yatirimlarina deger verdiklerini söyleyerek, Egitim Kompleksi’nin tüm ögrencilere ve Kayserililere hayirli olmasini diledi. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, “Rabbim bu sevinç duygularini elimizden almasin. Hayir isini tadanlar bu duygudan vazgeçemezler. Bu hayirli isin yapilmasinda Osman Amcamiza tesekkür ederiz. Makar-i ulema sehrinde dayanisma içinde sehrimizi daha iyi noktaya tasimak için gayret gösteriyoruz. Egitime yapilan yatirim bosuna degildir. Tüm belediye baskanlarimiza hizmetleri ve emekleri için tesekkür eder, yeni okullarimizin hayirli olmasini dilerim.” diye konustu.

Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yildiz da nitelikli bir okul projesinin Kayseri’ye kazandirilmasindan büyük gurur duyduklarini söyleyerek, “Kayserimizin medari iftari hayirseverlerimize çok tesekkür ederim. Belediye Baskanlarimiza emekleri için tesekkür ederim.” diye belirtti.

Kayseri’nin çok gelistigini büyüdügünü söyleyen AK Parti Genel Baskan Yardimcisi, Yerel Yönetimler Baskani Mehmet Özhaseki ise, “Degerli hayirseverlerimize Kayserimize katkilari için tesekkür ederiz. Bakanimizdan bir kismini hayirseverlerimizle yapacagimiz 32 okulun Kayseri için sözünü aldik. Çok güzel bir egitim kompleksi olmus. Sehrimize hayirli olsun.” dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, “Kayseri hayirseverlik noktasinda bambaska bir sehir. Hergün bir projemizin protokolünü imzaliyoruz. Sayin Bakanimiza da Kayseri’ye yapacagi yatirimlar için tesekkür ederim. Allah hayirseverlerimizi basimizdan eksik etmesin. Yeni okulumuzda Kayseri’mize hayirli ve ugurlu olsun.” dedi.

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer de Osman Ulubas Egitim Kompleksi’nin hayirli olmasini dileyerek, sunlari söyledi:

“Kayseri’de inanilmaz yatirimlar gördük. Kayseri’nin egitimde gelmis oldugu noktayi ayrintili degerlendirdik. Kayseri egitimde kendisini adindan söz ettiren sehirlerden biri. Bugün Kayseri için belirlenen mevcut 690 milyon TL’lik bütçeyi 1 milyar 477 milyon TL’ye çikartmis bulunuyoruz. Bu daha baslangiç. Osman Amca’ya çok tesekkür ederim. Kendilerine minnettariz. Belediye baskanlarimiza egitime olan katkilari için tesekkür ederi, okullarimizin hayirli olmasini dilerim.”
Kaynak: İHA