'GAÜN Uyum 2022' Programi Yogun Katilimla Basladi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) 2022-2023 egitim-ögretim yili için kayit yaptiran ögrencilere yönelik olarak hazirlanan GAÜN Uyum 2022 programinda konusan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, “Ögrencilerimi çok yönlü yetistirmeye çalisiyorum. Üniversite hayatinizi dolu dolu geçirin. Bol bol okuyun, kendinizi çok yönlü gelistirin” dedi.

'GAÜN Uyum 2022' Programi Yogun Katilimla Basladi
Ögrencilerin kaliteli bir ögrenim süreci geçirmelerini saglamak amaciyla hazirlanan ve iki gün süreyle 4 oturumda gerçeklesecek olan GAÜN Uyum programi çerçevesinde Gaziantep Üniversitesi’nin imkanlari, firsatlari ve isleyisine yönelik tanitim sunumlari yapildi. Programin açilisinda konusan Rektör Prof. Dr. Özaydin, Gaziantep Üniversitesine 81 ilden ögrenci alindigini, Gaziantep’in çok yönlü, kültürlü bir sehir oldugunu belirterek, “Bu sehirde nasil yasanacagini bu program vesilesiyle size anlatmak istiyoruz. Bu çagin is dünyasi yenilikçi, icatçi, bulusçu, kesfedici bir kafa yapisi, disiplinli, çok yönlü, analitik düsünen, saygili ve ahlakli bir kafa yapisi istiyor. Saygili ve ahlakli olmalisiniz. Zamaninizi iyi kullanmanizi öneriyorum. Zamaninizi basitçe üçe bölün, dersinizi çalisin, yeterince uyuyun ve geri kalan zamaninizi da sosyal aktivitelere ayirin. Bu çagi anlayin, bilgi çagindayiz. Bilgi toplumunda ne tür insan, eleman araniyor? Size bunun reçetesini vereyim. Kendinizi ona göre yetistirin. O zaman aranan eleman olursunuz” dedi.



“Alaninizda en iyi siz olun”

Üniversiteyi kazanmanin insan hayatinda önemli bir asama oldugunu aktaran Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ise Gaziantep Üniversitesi’ni kazanan ögrencileri tebrik etti. Tahmazoglu, “Kazandiginiz bölümler hayirli olsun. Her meslegin kendine göre özelligi, her insanin da ayri bir fitrati var. Gönlünüzdeki fakülteyi kazandiysaniz yapacaginiz en iyi is bölümünüzün en iyi ögrencisi, alaninizin en iyisi olmak. Herkes mesleginin zirvesinde en iyisi olmaya çalisirsa o zaman hiçbir problem yok. En iyi turizmci, Egitim Fakültesi mezunu, en iyi iletisimci siz olun. Hangi bölümde okuyorsaniz en iyisi olmaya çalisirsak meseleyi çözmüs oluruz” diyerek konusmasinin devaminda Sahinbey Belediyesi’nin çalismalari ve ögrencilere saglanan destekler konusunda katilimcilari bilgilendirdi.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçeklestirilen açilis programina Fen Edebiyat Fakültesi, Gaziantep Egitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Turizm Fakültesi, Iletisim Fakültesi, Gaziantep Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ögrencileri katildi.



Birimler ögrencilere tanitildi

Üniversite Genel Tanitim Sunumu ise GAÜN Genel Sekreteri Dr. M. Musa Budak tarafindan yapilirken, Ögrenci Isleri Daire Baskanligini Tanitan Sunum Daire Baskani Yasemin Kamis yapti. Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Tanitim Sunumu Daire Baskani Mehmet Fatih Evyapan, Kütüphane Dokümantasyon Daire Baskanligi Tanitim Sunumu Daire Baskani Ögr. Gör. Erkan Özdemir, Uluslararasi Iliskiler Ofisi ve Degisim Programlari Tanitim Sunumu Erasmus Uzmani Seyho Bozkus ve Kalite Gelistirme Koordinatörlügünü Tanitan Sunum ise Ögr. Gör. Derya Özçaliskan tarafindan gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA