Baskent'teki Kardes Cinayetinde Ilginç Detay

Ankara’da dün gece yabanci uyruklu 3 kardesin biçakli kavgasinda 1 kisi ölmüs, 1 kisi yaralanmisti. Kavganin sebebinin kardeslerin ölen babalarindan kalan emekli maasi oldugu ve katil zanlisi kardesin bir ay önce yaralanan komsusunun yerdeki kanini temizlerken kameralara yansidigi ögrenildi.

Baskent'teki Kardes Cinayetinde Ilginç Detay
Olay, dün aksam saat 18.00 siralarinda Sincan ilçesi Atatürk Mahallesi Peçenek Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kagit toplayarak geçimlerini saglayan yabanci uyruklu 3 kardes arasinda vefat eden babalarindan kalan emekli maasinin paylasilamamasi sebebiyle tartisma çikti. Kisa sürede alevlenen tartismanin kavgaya dönüsmesi üzerine ortanca kardes Mustafa Wahap, kardesi Hasan Wahap’a ve agabeyi Behçet Wahap’a biçakla saldirdi. Olayda agabey Behçet Wahap omzuna aldigi biçak darbesi sebebiyle yaralanirken, talihsiz kardes Hasan Wahap olay yerinde hayatini kaybetti. Katil zanlisi Mustafa Wahap ise kaçtiktan kisa süre sonra polis ekipleri tarafindan yakalanarak gözaltina alindi.

Yarali komsusunun kanini temizlerken görüntülenmisti

Öte yandan, katil zanlisi Mustafa Wahap’in yasadigi apartmanda temizlik isleriyle de ilgilendigi ögrenildi. Wahap’in eylül ayinda ugradigi saldiri sonucu 3’üncü kattan atlamak zorunda kalan ve yaralanan komsusunun yerdeki kanini temizledigi anlar kameralara yansimisti.

“Önüne gelene biçak salladi”

Olayin görgü taniklarindan Engin Gökmen, “Aksam siralarinda tartisma oldu. Mustafa büyük ve küçük kardesinin yanina geldi. Önce büyük kardesini omzundan yaraladi, sonra da önüne gelene biçak salladi. Diregin dibindeki kardesinin boynuna biçakla vurdu. Çocuk iki dakika içerisinde vefat etti. Yarali bir süre yürüyüp arabanin üzerine düstü. Büyük kardesin durumu iyi idi ama diger kardes iki dakikada can verdi. Kimseye zarari yoktu. Sessiz sakin birisiydi. Her sey bir anda gerçeklesti. 3 senedir burada otuyordu. Kimseyle bir tartismasi yoktu. Olayin ardindan polisler geldi inceleme baslatti” ifadelerini kullandi.

“Babalarinin emekli ayliklari varmis”

Bir diger tanik Meryem Karaçam ise, “Babalarinin emekli ayliklari varmis. Diger kardesleri aliyormus. O da ‘500 lirasini bana verin’ demis. Onlar da vermeyince kavga çikmis. Ölen kardes de, ‘Ben yeni evlendim bana verin parayi’ demis. Daha sonra adama saldirmislar. Biçakla gelmisler. Kendini savunmak için o da ellerindeki biçagi almis. Kardesinin birisini biçaklamis, digerini de omzundan yaralamis” dedi.

Kaynak: İHA