Bunlar Da Taksitli Dolandirici

Ordu’da yasayan Meral Çelebi, isyerlerine gelerek güven kazandiran dolandiricilarin oyununa geldigini iddia etti. Çelebi, kendilerine yakinlik gösteren dolandiricilara senetli taksitle 51 bin TL’lik televizyon ve beyaz esya aldiklarini, borçlarini ise kendilerinin ödediklerini ifade etti.

Bunlar Da Taksitli Dolandirici
Çesitli yollarla insanlari magdur eden dolandiricilarin oyunlari her geçen gün artarken, emniyet ve jandarma ekipleri tedbirli olmalarina karsi insanlari uyariyor. Özellikle son günlerde artan telefon dolandiriciliga karsi insanlarin bilinçli olmalari istenirken, bu konuda siklikla uyarilar da yapiliyor. Ancak dolandiricilar, insanlarin birikimleri almak için çesitli yollara da basvuruyor.

Ordu’da dolandirildigini iddia eden bazi vatandaslar, kendileri ile tanisan kisilerin önce güven saglayip arkadas olduklarini, sonrasinda ise ‘evimize haciz gelecek’ diyerek para istediklerini, para alamadiklarinda ise senetle paraya dönüstürülebilecek ürünler aldirip, ortadan kaybolduklarini iddia ederek, borçlarini her ay ödediklerini söylediler.

“Kendilerini iyi aile tanitip, 51 bin TL dolandirdilar”

Dolandirildigini9 ileri süren magdurlardan biri olan Meral Çelebi, “Bundan 5-6 ay önce 51 bin TL dolandirildim. Bizim isyerimize gelenler kendilerini tanittilar ve üye oldular. Sonrasinda kendilerini iyi bir aile gibi tanittilar, sonrasinda azar azar bizi islemeye basladilar. Ardindan bu kisinin annesi geldi ve yalvararak para istedi. Olmadigini söyleyince evlerinin icrada oldugunu ve kendilerine borç televizyon almamizi istediler, oysaki ortada ev yokmus. Benim gibi magdurlar yine var, 30 tane dosya oldugu söyleniyor ancak ben o kadarini bilmiyorum” dedi.



“Evlerine haciz gitmesin diye kendi üzerime senetle televizyon aldim”

“Televizyonlari aldiktan sonra ben bunlarin dolandirici oldugunu anladim. Telefonlara bakmiyorlar ve her taraftan engellemisler” diyen Çelebi, “Avukatimiz bunlari arastirdi ve dolandirici olduklarini anladik. Bir magazadan 17 bin liralik televizyon, baska bir magazadan 17 bin liralik televizyon ve bir arkadasimizin da isyerinden de 17 bin liralik televizyon aldik ve toplamda 51 bin TL yapiyor. Bize, televizyonlari satacaklarini ve evi icradan kurtaracaklarini söylediler. Annesi geldi ve ödeyeceklerini söyleyince inandim, kadinin aglamasina dayanamadim. Yemin etmelerine ve annenin aglamasina karsi bu ise kalkistim ancak büyük dolandirici anne imis” diye konustu.



“30 tane daha magdur oldugu söyleniyor”

Kendilerinin televizyon aldigini ancak baska ailelerin de farkli ürünler alarak dolandiricilara teslim ettigini iddia eden Meral Çelebi, “Bir anne dolandirici olamaz, çocuklarina güzel örnek olmasi lazim. Baska dolandirdiklari kisilere ise tuvalet tasi, dogalgaz tesisati almislar ve bunlari satmislar. Araç almislar ve parasini ödememisler, bir yakinimiz olan ailede hem damadi, hem de damadin annesini dolandirmislar. Yaklasik 30 tane dosya oldugunu söylüyorlar” seklinde konustu.

Çelebi ile cep telefonu ile ulastigi diger magdurlar, dolandiricilara teslim ettikleri ürünlerin taksitlerini kendilerinin ödedigini ifade ettiler.
Kaynak: İHA