Bafra Ovasi'nda Çeltik Hasadi Basladi

Türkiye’nin en önemli ovalarindan biri olan Samsun’un Bafra Ovasi’nda 128 bin dekar alanda ekimi yapilan çeltikte hasat basladi.

Bafra Ovasi'nda Çeltik Hasadi Basladi
2 bin 200 üretici tarafindan ekimi yapilan 128 bin dekar alandan yaklasik 90 bin ton ürün bekleniyor. Ovada biçerdöver ile hasada baslayan üreticilerin yüksek randimandan yüzü gülüyor. Fener Mahallesi’ndeki çeltik üreticisi Serkan Kurnaz, “Bu sene geçtigimiz senelere göre verim çok güzel. Güzel bir hasat geçiriyoruz. Fiyatlardan ve verimden memnunuz. Verim düsük olsaydi bizi biraz zorlardi. Verimlerimiz yüksek oldugu için bu sene memnunuz. Su anda 60 randiman Efe çeltigi 13 buçuk TL civarinda seyrediyor. 68 randiman gelen arkadaslarimiz da var. Onlar daha yüksek. 15-16 lirayi buluyor. Fener Mahallesi’nde bu sene rekor randiman var. Herkes bilinçli bir sekilde ilacini attigi için verimlerimiz iyi. Verim yüz güldürücü. Insallah fiyatlarimiz da yüksek seyreder" dedi.

Baba meslegi biçerdöverciligi yapan üniversite ögrencisi Emir Yaman ise, “2022 sezonuna basladik. Güzel bir hasat diliyorum. Babam 1981 yilindan beri bu isi yapiyor. Ben de yaninda çocukluktan beri yetistim, ona yardim ediyorum. Hem okul hem köy isleri devam ediyor. Bir sekilde bu isin üstesinden gelmeye çalisiyoruz. Su anda pirincin randimani olsun, fiyat olsun yüz güldürüyor. Su an için her sey güzel seyrediyor" diye konustu.

Kaynak: İHA