Kar Degil, Dolu Esareti

Mugla’nin Marmaris ilçesine az rastlanir bir dolu yagisi gerçeklesti. Yarim saatte yer yer 10 santim ile 15 santim kadar biriken dolu hayati olumsuz etkilerken, bazi bölgelerde araçlar dolu nedeniyle mahsur kaldi, bazi bölgelerde ise yollardaki bordur taslari yerinden söküldü.

Kar Degil, Dolu Esareti
Gece saat 23:30 siralarinda baslayan dolu yagisi nedeniyle kisa sürede tüm ilçe beyaza büründü. Birçok vatandas beyaza bürünen ilçeye kar yagdigini zannederken, kar oynama niyetiyle sokaga inenler ise gördükleri manzara karsisinda saskinliklarini gizleyemedi. Ilçede kara hasret yasayan vatandaslar, kar yerine dolu ile oynayip beyaz örtünün keyfini çikarirken basta sürücüler olmak üzere bazi vatandaslar ise dolu esareti yasadi.

Bir anda bulvar, cadde ve sokaklari kaplayan dolu nedeniyle sürücüler zor anlar yasarken, bazi bölgelerde dolunun ardindan baslayan yagmur nedeniyle cadde ve sokaklar sular altinda kaldi. Bazi bölgelerde taslar yerinden söküldü. Marmaris Belediyesi’ne bagli ekipler dolu yagisinin ardindan ilçe genelindeki doluya tikanan mazgallari açmak için çalisma baslatti.

Nadir görülen bu yogunluktaki dolunun ilçede olusturdugu manzaralar objektiflere bu sekilde yansidi.
Kaynak: İHA