Ünal, Baskanlar Toplantisini Degerlendirdi

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Karabük Baskani Cengiz Ünal, dün Ankara’da gerçeklesen Genisletilmis Baskanlar Toplantisina katildi.

Ünal, Baskanlar Toplantisini Degerlendirdi
Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati ile Genel Baskanlari Mahmut Asmali’nin da katildigi toplantinin kendileri açisinda verimli geçtigini kaydeden Ünal, ’Yeni Ekonomi Modeli’nin üreticilere, sanayicilere ve yatirimcilara güven asiladigi bir döneme girildigini söyledi.



Ünal, Hazine ve Maliye Bakani Nebati’nin yeni ekonomik modeli ayrintilarini is dünyasiyla paylasarak, 2022 yilinda Türkiye’nin kazanimlarinin en yüksek oldugu bir yil olacagi yönündeki paylasimlarinin kendilerini mutlu ettigini belirterek, “ ’Yeni Ekonomi Modeli üreticilere, sanayicilere ve yatirimcilara güven asiladigi bir döneme girildigini gördük. Yatirimci, üretici ve sanayicilerimizin, kapasite kullanimlarinin daha da artacagi, yurt içi satislarinin artis gösterecegi, ihracat potansiyelinin güçlenecegi, yeni yatirimlarinin hiz kazanacagi, yeni istihdam olanaklarinin öne çikacagi, inovatif firsatlarin degerlendirilecegi yepyeni bir seneye yelken açtik. MÜSIAD olarak hem ülkemiz hem de kentimiz için 2022’de üreten ve güçlü bir Türkiye için çalismaya tüm gücümüzle devam edecegiz. Yüksek ihracata dayali, cari açigi azaltici ve refah sisteminin toplumun tamamina yansitildigi yeni bir ekonomik model ile bizde üstümüze düsen her sorumlulugu yerine getirecegiz.” dedi.

Karabük’ün geçen yil özellikle ihracat alaninda rekorlar kirdigini da kaydeden Cengiz Ünal, “ 2022 yilinda da kentimizdeki sanayicilerimizle birlikte ihracat alaninda daha da büyümeyi hedefleyen bir yol haritasi ile yakin zaman da yeni bir çalismalara baslayacagiz. MÜSIAD Yönetimi olarak üzerinde titizlikle çalistigimiz projelerle Karabük’ümüzün ihracatini bir önceki yila oranla arttiracak ve genisletmeyi hedefliyoruz. Bu noktada Üniversite sanayi isbirligi çerçevesinde yapilacak çalismalara bizlerde MÜSIAD olarak elimizden gelen destegi vererek ekonomik istikrar alaninda ülkemize katki saglamayi hedefliyoruz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA