Kripto Paralar Neden Düştü? Bitcoin Düşüyor Mu?

Kripto paraların düşüş yaşaması birçok kişi tarafından merak ediliyor. Sabah saatlerinden itibaren konuyla ilgili en sık aratılanlar arasında kripto paralar neden düştü sorusu yer alıyor. Peki, kripto paralar neden düştü? Kripto paralar düşüyor? Bitcoin düşecek mi? İşte detaylar...

Kripto Paralar Neden Düştü?  Bitcoin Düşüyor Mu?
Kripto paralarda meydana gelen sert düşüş birçok kişi tarafından merak edildi. Kripto paralara olan ilgi giderek artıyordu. Bitcoin, Ethereum gibi coinlerde gelen değişim, Fed tutanaklarının yayınlanmasıyla gelişti. Olayın ardından sosyal medyada gündem konusu haline geldi. Bitcoin’deki düşüşün ardından alt-coinlerde de düşüş meydana geldi. Bu sebeple en sık aratılanlar arasında kripto paralar neden düşüyor ve Bitcoin düştü mü sorusu yer aldı. Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), Chiliz (CHZ), Solana (SOL), Polkadot (DOT) ve benzeri coinlr için de aynı sorun yaşanmaya başlayınca detaylar araştırılmaya başlandı. Yüzde 10’lara kadar varan kayıpların ardından olay sosyal medyada bomba etkisi yarattı. Büyük coinlerde de böyle bir durumun yaşanmasının ardından konuyla ilgili uyarılar yapıldı. Şimdilik kredili işlemlerden bir süre uzak kalınması gerektiği tavsiye ediliyor. Kripto paralar neden düşüyor ve Bitcoin düştü mü sorularına cevap almak için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.


Kripto Paralar Neden Düştü?  Bitcoin Düşüyor Mu?

Bitcoin Düştü Mü?


Sanal paralara giderek artan ilgi sonucunda birçok kişi kripto para alım satım işlemlerine yönelmişti. Milyonlarca kişinin yöneldiği durumun ardından meydana gelen değişimler birçok yatırımcı tarafından takip ediliyor. Bitcoin, Ethereum ve benzeri büyük coinlerde sabah saatlerinde başlayan sert düşüş oldukça dikkat çekti. FED tarafından yayınlanan tutanaklarının ardından kripto paralarda sert düşüş meydana geldi.46 binden 4200 dolara gerileyen kripto para piyasası yaklaşık yüzde 8 değer kaybederek sosyal medyada bomba etkisi yarattı. Bu durumun ardından birçok kişi kripto paralar neden düşüyor ve Bitcoin düştü mü sorusuna cevap aramaya başladı. Meydana gelen düşüşün alt-coinlerde de meydana geldiği görüldü. Kasım ayı itibariyle 69 bin dolar olan Bitcoin bu seviyenin ardından 55 bin dolardan daha da aşağı düşerek yatırımcıları şaşırttı.


Kripto Paralar Neden Düştü?  Bitcoin Düşüyor Mu?

Kripto Paralar Neden Düştü?


Kripto paralarda meydana gelen sert düşüş yatırımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Bu sebeple en sık aratılanlar arasında kripto paralar neden düştü sorusu yer alıyor. Sabah saatlerinden itibaren Fed tutanaklarının yayınlanmasının ardından kripto paralarda meydana gelen düşüş birçok kişi tarafından araştırıldı. Bu kapsamda en sık aratılanlar arasında kripto paralar neden düştü sorusu yer alıyor. Federal Açık Piyasa Komitesi tarafından yapılan toplantı 14-15 Aralık tarihleri arasında yapıldı. Faiz artışının erken bir şekilde meydana gelmesi gibi bir durum söz konusu olduğunda likiditenin azalacağı düşünülerek düşüşe neden oldu. Fed tutanaklarında yer alan "Üyeler genel olarak, ekonomi, iş gücü piyasası ve enflasyona ilişkin görünümler göz önüne alındığında, federal fon oranının üyelerin daha önce tahmin ettiğinden daha erken veya daha hızlı bir şekilde artırmanın gerekebileceğini belirtti." İfadeleri düşüşe neden oldu. Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), Chiliz (CHZ), Solana (SOL), Polkadot (DOT) gibi coinlerde meydana gelen düşüş daha sert hissedildi. 46 bin dolardan sert bir düşüş yaşayarak 42 binlere gerileyen Bitcoin sebebiyle gelişen durum alt-coinlerde daha çok ortaya çıktı.