Karabag Kahramanlari Çukurova'da

Ermenistan isgali altindaki Karabag’in kurtarilmasinda büyük kahramanliklar gösteren Azeri gaziler Adana’nin kurtulus gününde Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’i ziyaret etti. Türkiye Muharip Gaziler Dernegi üyeleriyle birlikte gerçeklesen ziyarette “Iki devlet tek millet” vurgusu yapildi.

Karabag Kahramanlari Çukurova'da
Adana’nin kurtulusunun 100’üncü yilinda Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’e anlamli bir ziyaret gerçeklestirildi.

Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Genel Baskani Beyazit Yumuk ve dernek üyeleri, Azerbaycan Gaziler Federasyonu üyeleriyle birlikte Baskan Soner Çetin’i ziyaret etti. Yaklasik 30 yillik Ermenistan isgalinden Karabag’i gösterdikleri kahramanliklarla kurtaran Azeri gazilerin üyesi bulundugu Azerbaycan Gaziler Federasyonu Baskani Hasanli Emin Aliyaroglu, Adana’da olmaktan çok mutlu olduklarini söyledi.



Azeri askerlerin kahramanliklariyla Karabag’da zafer kazandigini belirten Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, “Karabag’daki zafer gögsümüzü kabartti. Karabag isgalden kurtuldu ve hak yerini buldu. Biz Azerbaycan’in öz kardesimiz olarak görüyoruz. Çukurova belki de 3 bayragin oldugu tek belediye. Binamizda Türkiye, Azerbaycan ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetleri bayraklari asili. Birbirimize çok derin kardeslik baglariyla bagliyiz. Bunu daha da pekistirmeliyiz” seklinde konustu.

Karabag’in Ermenistan isgalinden kurtarilmasiyla ilgili çesitli anilari anlatan Hasanli Emin Aliyaroglu, bu zaferde Türkiye’nin desteginin önemli oldugu vurguladi. Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Genel Baskani Beyazit Yumuk da, kardes ülke Azerbaycan gazileriyle iliskilerin her zaman sürdügünü bunu gelistirerek devam ettireceklerini ifade etti.

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin ziyarette Türk ve Azeri gazilere içinde Türk Bayragi ve Nutuk olan çesitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA