Gevas'ta Dogalgaz Sevinci

Van’in Gevas ilçesinde yillardir beklenen dogalgazin kullanimina baslandi.

Gevas'ta Dogalgaz Sevinci
2007 yilindan bugüne dogalgaz rahatligini yasayan Van’in, Gevas ilçesi de dogalgaza kavustu. Ilçede ilk abone olan Bahçelievler Mahallesi sakini Süleyman Tanritanir’in evine ilk gaz akisi saglandi. Ilk gaz akisini saglamak için Gevas Belediye Baskani Murat Sezer, AKSA Dogalgaz Isletme Müdürü Müsayip Akyüz, Harita ve Proje Sefi Ahmet Karakus, Müsteri Hizmetleri Sefi Burcu Özvan, Süleyman Tanritanir’in evine giderek gaz vanasini açti.

Burada bir açiklamada bulunan Aksa Van Dogalgaz Isletme Müdürü Müsayip Akyüz, 2022 yilinda yapilmasi planlanan dagitim istasyonu ve sebeke hatlarinin, halkin bir an önce dogalgazin konforunu yasamasi için erkene alindigini ifade ederek, 2021 yili ekim ayinda altyapi yatirimlarinin Aksa Van Dogalgaz tarafindan baslatildigini söyledi.

Bu yatirimlar kapsaminda Gevas ilçesinde iki ay önce baslatilan çalismalarin tamamlandigini dile getiren Akyüz, “27 Aralik 2021 tarihinde Gevas’in Bahçelievler Mahallesine ilk gaz akisi saglandi. Aksa Van Dogalgaz, zorlu hava kosullari ve pandemi kisitlamalarina ragmen Van Valiligi ve Gevas Belediyesi’nin de destegi ile ilçemizde 2 ay gibi kisa bir süre içerisinde dogalgaz dagitim istasyonu ile birlikte dogalgaz sebeke hatlari ve servis kutusu montaj islemlerini tamamlamistir. Apartmanlarina servis kutusu montaji yapilmis mahalle sakinleri hemen basvuruda bulunarak dogal gaz abonelik islemlerini kolayca yaptirilabiliyor” dedi.

Servis kutusu monte edilmeyen binalarin dogalgaz kullanmasinin mümkün olmadigini vurgulayan Akyüz, “Binanin dogalgaz servis kutusu montaji yapilmadan önce kesinlikle dogalgaz iç tesisati yapimina baslanmamasi önem tasiyor. Aksa Van Dogalgaz, bu yil dogalgaz baglantisi yapilamayan diger binalar için gelecek yillara yönelik olarak uygulama projesi hazirlanabilmesi amaciyla ilgili kurum ve kuruluslar ile görüsmelerini sürdürüyor” ifadelerini kullandi.

Aksa Dogalgaz hakkinda kisa bir bilgilendirmede bulunan Akyüz, “Faaliyet alaninda yer alan 27 il, 212 ilçe ve beldede yaklasik 16,5 milyon kisi, 5,5 milyon potansiyel aboneye hizmet veren Aksa Dogalgaz; Türkiye’nin en büyük özel dogal gaz dagitimcisi konumunda bulunmaktadir. “Sehirler Dogal Gazla Nefes Aliyor” sloganiyla yatirimlarini Türkiye’nin her yerine hizla ulastirmayi amaçlayan Aksa Dogalgaz, genisleyen dagitim bölgeleri ve yatirimlariyla ülke ekonomisine katkida bulunmayi sürdürmektedir” diye konustu.

Vanayi açarak eve ilk gaz akisini saglayan Belediye Baskani Murat Sezer ise yaptigi açiklamada, “Vatandaslarimizin en büyük talebi dogalgaz idi. Biz de seçimde bunun sözünü verdik. Çok az insan dogalgazin gelecegine inanmisti. Fakat biz bütün gücümüzü kullanarak dogalgazi ilçemize getirdik. Insallah memleketimiz için hayirlara vesile olur” dedi.

Kaynak: İHA