Depozito Iade Sistemi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin son açiklamasi ile henüz baslanmayan, ancak yakin zamanda uygulanmasi beklenen depozito iade sistemini degerlendiren Eskisehir Çevre Koruma ve Gelistirme Dernegi Baskani Sadik Yurtman, “Biz dernek olarak bu sistemi destekliyoruz ve en kisa zamanda resmiyet kazanmasini bekliyoruz” dedi.

Depozito Iade Sistemi
Içecek ambalajlarinin toplanmasi ve geri dönüsümü için Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, depozito iade sistemi uygulamasi hakkinda açiklamalarda bulundu. Uygulamanin henüz yürürlüge girmedigini, ancak en kisa zamanda kayit islemlerinin baslatilacagi konusunda kamuoyuna duyuru yapan Bakanlik; ürünlerin satin alimi asamasinda, depozito ücreti tahsili ve bos ambalajlarin geri getirilmesine istinaden, depozito ücretlerinin iade sürecine açiklik getirdi.

Eskisehir Çevre Koruma ve Gelistirme Dernegi Baskani, 2020 yilinda yürürlüge girmesi beklenen depozite iade sistemi hakkinda açiklamada bulundu. Baskan Sadik Yurtman, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin yaptigi açiklamalardan sonra meseleyle ilgili olarak sunlari söyledi;

“Ilk etapta; pet, cam ve alüminyum sise olarak planlanan depozito iade sistemi uygulamasinda, daha sonraki asamada ise kompozit malzemelerin de iadesi düsünülüyor. 2022 yilinda yürürlügü girmesi beklenen sistem henüz kesinlesmedi. En kisa zamanda onaylanmasinda fayda var. Eskisehir Çevre ve Gelistirme Dernegi olarak, bu uygulamayi destekliyoruz. Eskisehirlilerin depozito iade sistemine kolay bir sekilde adapte olup benimseyeceklerini düsünüyorum.”
Kaynak: İHA