Çigli Belediyesinden 2 Yilda Üst Yapi Atagi

Çigli Belediyesi, son iki yilda 225 bin 696 metrekare parke tasi yol, 45 bin metrekare parke tasi kaldirim, 4 bin 666 metrekare beton yol ve 5 bin 200 ton asfaltlama çalismasi gerçeklestirildigini bildirdi.

Çigli Belediyesinden 2 Yilda Üst Yapi Atagi
Çigli Belediyesi, üst yapi çalismalarina ara vermeden devam ediyor. Fen Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan sürdürülen çalismalar kapsaminda, 2020 ve 2021 yillarinda 225 bin 696 metrekare parke tasi yol, 45 bin metrekare parke tasi kaldirim ve 4 bin 666 metrekare beton yol yapildi. Yapilasmanin devam ettigi mahallelerde 70 yeni sokak açilarak vatandaslarin hizmetine sunuldu.

2 yilda 5 bin 200 ton asfalt serildi

2020 yilinda kent genelinde bin 500 ton asfaltlama çalismasi yapan Çigli Belediyesi, ilçe genelinde yogun olarak devam eden dogalgaz, internet gibi altyapi çalismalari nedeniyle kazilan yollara hizli bir sekilde müdahale edebilmek amaciyla komsu ilçesi olan Karsiyaka Belediyesi ile is birligi yapti. Asfalt için gerekli malzemeleri tedarik eden Çigli Belediyesi, Karsiyaka Belediyesinin Santiye Tesisindeki Asfalt Plentini kullanarak ihtiyaç duydugu asfalti temin etmeye basladi.

Agirlikli olarak altyapi çalismalarinin devam ettigi mahallelerde sürdürülen çalismalar kapsaminda, 2021 yilinda 3 bin 700 ton olmak üzere son iki yilda 5 bin 200 ton asfalt serimi gerçeklestirildi.



Koordinasyon Gümrükçü’de

Öte yandan Belediye Baskani Utku Gümrükçü, ilçede altyapi çalismalarinda bulunan sirketlerin yöneticileriyle geçtigimiz günlerde bir araya gelmisti. Toplantida, vatandaslarin belediyeye ilettigi sikayetleri yöneticilerle paylasan Gümrükçü, altyapi çalismalarinin yeni yilda Çigli Belediyesinin öncülügünde koordineli bir sekilde sürdürülecegini vurgulamisti.

“Kesintisiz ve güvenli bir yasam sunacagiz”

Vatandaslarin günlük yasantisini kolaylastirmak adina üst yapi çalismalarina önem verdiklerini ifade eden Baskan Gümrükçü, "Göreve gelir gelmez vatandaslarimizin her gün yaya veya araçla kullandiklari sokaklari, caddeleri ve kaldirimlari kullanisli ve güvenli hale getirmek amaciyla üst yapinin sikintili oldugu noktalari belirledik. Daha sonra aciliyet durumuna göre çalismalarimiza basladik. Fen isleri Müdürlügümüz geride biraktigimiz iki yilda önemli rakamlarda parke tastan yol ve kaldirim, beton yol ve asfaltlama çalismasi yapti. Çigli, Izmir’de yapilasmanin hizli oldugu ilçelerin basinda geliyor. Buna bagli olarak altyapi çalismalarinin üst yapiya yönelik sikintilar olusturdugu durumlarla karsilasabiliyoruz. Bu duruma önlem almak amaciyla komsu ilçemiz olan Karsiyaka Belediyesi ile asfalt tedariki konusunda is birligi yaptik. Ilçemizde altyapi çalismalarinda bulunan sirketlerinin yöneticileri bir araya geldik. Yeni yilda altyapi ve üst yapi çalismalarin koordinasyonunda bizzat yer alarak vatandaslarimizin günlük yasantisinin sekteye ugramasina izin vermeyecegim” ifadeleriyle konusmasini tamamladi.
Kaynak: İHA