Baskent Kart'a Bir Ödül Daha

Ankara Büyüksehir Belediyesi tarafindan sosyal yardim alan ailelere yönelik baslatilan ‘Baskent Kart’ uygulamasi bir ödül daha aldi. Finans ve teknoloji sektörünün en önemli bulusma noktalarindan birisi olan ve en iyi projelerin yaristigi ‘PSM Awards 2021’de ‘En Inovatif Ürün’ kategorisinde ‘Altin PSM’ ödülüne layik görülen Baskent Kart, bugüne kadar 5’inci kez ödül almis oldu.

Baskent Kart'a Bir Ödül Daha
Elektronik ödeme dünyasinin nabzini tutan ‘Payment Systems Magazine’ tarafindan finans ve teknoloji sektörünün en inovatif projelerinin ödüllendirildigi ve bu yil dördüncüsü gerçeklesen PSM Awards 2021 ödüllerinin kazananlari belli oldu. Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in “bir elin verdigini digeri görmeyecek” sözleriyle baslattigi “Baskent Kart” uygulamasi, ‘PSM Awards 2021’ kapsaminda ‘Altin PSM’ ödülüne layik görüldü.

En inovatif ürün

Temassiz ödemeler, e-ticaret, para transferleri ve daha birçok alanda çigir açacak projelere imza atan sirketleri bulusturan PSM Awards 2021 ödül töreninden Ankara Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen “Baskent Kart” ödülle döndü. Sektöre dogrudan ya da dolayli olarak katki saglayan dünyaca ünlü bankalar, sigorta sirketleri ve diger finansal kuruluslar tarafindan baslatilan birçok proje 12 kategoride Altin PSM, Gümüs PSM, Bronz PSM, Basari Ödülü ve Büyük Ödül için yaristi. 300’e yakin basvuruyu degerlendiren jüri, 60 sirketin 79 projesini ödüle layik buldu. PSM Ödüllerinde Baskent Kart uygulamasinin teknolojik altyapisini hazirlayan Birlesik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Anonim Sirketi, “En Inovatif Ürün” kategorisinde Baskent Kart ile Altin PSM ödülünü almaya hak kazandi.

5’inci kez ödül alan baskent kart markalasti

Sosyal sorumluluk ve inovasyon kategorilerinde bugüne kadar ulusal ve uluslararasi alanda 5’inci kez ödül alan Baskent Kart’in sektör içinde önemli bir marka hâline geldigini belirten Büyüksehir Belediyesi Bilgi Islem Daire Baskani Gökhan Özcan, su degerlendirmelerde bulundu:

“Bankalarin verdigi kredi kartlarindaki gibi çipli ve temassiz ödeme imkanina sahip ön ödemeli para karti olan Baskent Kart, kullanima açilmasinin ardindan 8 ay geçmesine ragmen finans ve teknoloji alanlarinda aldigi ödüllerle adini tüm dünyaya duyurmaya devam ediyor. Baskent Kart tüm dünyada geçerli Türkiye’nin tek en kapsamli sehir karti oldu. Sosyal yardim alan vatandaslarimizin hayatini kolaylastirmak için tasarlanan ancak kisa sürede diger vatandaslarimiz tarafindan da benimsenerek kullanilmaya baslanan Baskent Kart’tan daha fazla vatandasimizin yararlanmasi için çalismalarimiza devam ediyoruz.”

400 bine yakin kisi tarafindan kullanilmaya baslanan Baskent Kart’in teknolojik altyapisini hazirlayan Birlesik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Anonim Sirketi daha önce de bu uygulama ile “Sardis Ödülleri” kapsaminda 3 altin ödül alirken Fast Company Dergisi’nin düzenledigi “Most Innovative Campanies” arastirmasinda da dünyanin en iyi 7’nci inovatif sirketi seçildi.
Kaynak: İHA