Basiskele'ye Ikinci Gençhane Açilacak

Basiskele Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Altinkent Mahallesi’ndeki Gençhane’nin ardindan ilçeye ikinci Gençhane açilacak.

Basiskele'ye Ikinci Gençhane Açilacak
Basiskele Belediyesi, Karadenizliler Mahallesi’nde ikinci Gençhane’yi ilçeye kazandiriyor. Açilis için gün sayan binada çalismalarda sona gelindi. Gençhane de, gençlerin kitap okuma aliskanliklarini kazanmalari, derslerini ve ödevlerini huzurlu bir ortamda yapabilmeleri için kütüphane ve ders çalisma alanlari yer alacak. Ayni zamanda gençler, ücretsiz çay ve kahve içme imkani da bulacak. Toplamda 350 metrekarelik Gençhane’de sinema salonu, playstation oyun ve VR sanal gerçeklik odalari, satranç, bilardo ve masa tenisi oyun alanlari olacak. Kadin ve erkeklere özel ayri ayri mescitlerin de bulunacagi eser, bölge gençlerinin cazibe merkezi olacak.

Basiskele Belediyesi’nin Genc-i Ala Gençlik Modeli çalismalarinin ve hizmetlerinin gençlere ulastirilacagi Karadenizliler Mahallesi Gençhane’nin en üst katinda yer alan 100 metrekarelik sinif egitimlere ayrilacak. Müzik egitimlerinden her türlü kisisel gelisim egitimlerine kadar birçok gençlere yönelik egitim ve seminerler uzman kisilerce verilecek.

"Binlerce gencimize büyük fayda saglayacak"

Gençlere önem verdigini söyleyen Belediye Baskani Yasin Özlü, "Genç ve dinamik Basiskele’mizde genç kardeslerimin egitimine, kültürel ve sosyal hayatina destek saglamak için 2021 yilinda Genc-i Ala çatisi altinda yaptigimiz hizmetlerimize 2022 yilinda da durmaksizin devam ediyoruz. Ilçemizde özellikle kardeslerimizin istek ve talepleri dogrultusunda, kendileriyle sik sik her ortamda bir araya gelerek yaptigimiz istisareler sonucunda her bir mahallemizin gelisimine ve degisimine hep birlikte katki sagiyoruz. Karadenizliler Mahallesi’nde de gençlerimize hizmet verecek bu güzel eserimiz binlerce gencimize büyük fayda saglayacak" dedi.

Kaynak: İHA