Acemler'e Nefes Aldiracak Montaj Basliyor

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Acemler Kavsagi’na nefes aldiracak projelerinden biri olan ve Hüdavendigar Mahallesi yönüne baglantinin daha önce yapildigi köprünün ikinci ayaginda montaj çalismalari basliyor. Çalisma tamamlandiginda Odunluk, Dikkaldirim ve Besevler bölgesinden gelen araçlarin ‘stadyumun yanindan’ Ankara yoluna baglantisi saglanacak. Projenin bir sonraki etabinda da Mudanya ve Izmir istikametine baglanti yapilacak.

Acemler'e Nefes Aldiracak Montaj Basliyor
15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nden yüzde 10-12 oraninda daha fazla araç yogunluguna sahip Acemler’deki ulasimi rahatlatma çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Daha önce Acemler Kavsagi baglanti kollarinda serit genisletmesi yapan, Hayran Cadde ile Oulu Cadde’yi birbirine baglayan tüp geçidi hizmete açan Büyüksehir Belediyesi, bölgedeki trafigi dogrudan etkileyen Mudanya Kavsagi’ndaki çalismalara da hiz verdi.

Mudanya Kavsagi’nda projelendirilen ve her iki yönden gelen araçlarin da Acemler’e gelmeden Hayran Caddesi, Bursa Ali Osman Sönmez Hastanesi ve Hüdavendigar Mahallesi istikametine gitmelerine imkan taniyacak köprü-baglanti yolu çalismalarini yaklasik 1 yil önce tamamlayan Büyüksehir Belediyesi, simdi de köprünün ikinci ayaginda montaj islemlerine basliyor. Avrupa’dan gelen ve Ankara’daki fabrikada islenen özel çelik kirislerin montaji 6-8 Ocak tarihleri arasinda gerçeklestirilecek. Rayli sistem enerji hatlarinin üzerinde yer alan baglanti köprüsünün montaji için 600 tonluk kule vinç getirildi.

Toplam 580 ton çeligin kullanildigi köprünün montaj çalismalari saat 22:30’dan sonra yapilacak. Çelik kirislerin montajinin ardindan, beton dökümü gerçeklestirilecek. Montaj çalismasi tamamlandiginda Odunluk, Dikkaldirim ve Besevler yönünden gelen araçlar, ‘stadyumun yanindan’ sehir merkezi yönüne baglanmis olacak. Projenin ikinci etabindaki baglanti viyadügü ile de yine bu bölgeden gelen araçlarin Mudanya ve Izmir istikametine dogrudan baglantisi saglanmis olacak.
Kaynak: İHA