100 Gram Döner 35 - 38 TL

Erzincan Esnaf Sanatkârlar Odalari Birligi Asçi ve Lokantacilar Odasi tarafindan alinan kararla yiyecek çesitlerine yapilan zam, lokantalarda uygulanmaya baslamadi.

100 Gram Döner 35 - 38 TL
Geçtigimiz günlerde, Erzincan’da Esnaf Sanatkârlar Odalari Birligince alinan kararla lokantalarda müsterilere sunulan yiyecek çesitlerine zam yapildi. Erzincan Asçi ve Lokantacilar Odasi Baskani Erkan Telçeken konu ile ilgili basin açiklamasi yapti. Baskan Telçeken konusmasinda yapilan fiyat tarifesinin lokantalarca uygulanmadigini söyleyerek, 100 gram dönerin 35 - 38 TL’den satildigini açikladi.

Erzincan Asçi ve Lokantacilar Odasi Baskani Erkan Telçeken basin mensuplarina yaptigi açiklamada, “Biz bu fiyat tarifelerini yilda bir sefer çikariyoruz. 2020 yilinda almisiz, 2021 yilinda almisiz, 2021 yilinin arasinda bir tek 5 ay mesafe ile olan süreçte o bölümde almisiz. 5 aylik bir süreç var. Simdi fiyat tarifesinde 43 lira döner, 20 lira mercimek çorbasi diye yaziyor ama biz Erzincan Lokantacilar Odasi olarak, Erzincan esnafi olarak, lokantacilar esnafi olarak hiçbir isyerimizde hiçbir lokantamizda hiçbir restoranda ne 20 liraya mercimek çorbasi var ne de 43 liraya döner var. Erzincan’da ki döner fiyatlari 35 lira, en pahalisi 38 liradir. 38 lira olan dönerimizin fiyati cadde üzerinde bulunuyor. Tabi ki 20 liraya döner veren ne var ama yine diyorum biz fiyat kararini yilda bir sefer aliyoruz. Bizim aldigimiz 2021 yilindaki fiyat tarifesi 2022 yilinin son günlerine dogru yani 2023 yilinda alinacak fiyat tarifesini veriyoruz. 43 liraya muhtemelen yazin bile yenmeyecekler. Insallah öyle temenni ediyoruz. Çünkü hiçbir malzeme hiçbir ürün, un, seker, yag hiçbir sey yerinde olmadigi için biz bir bakkal gibi bir market gibi aksam su para olmus yine mercimegin fiyatini 20 liradan 23’e çikaralim diye yapamiyoruz. Etin kilosu 35 liradan 60 lira olmus biz bugün dönere veya baska bir seye zam yapamiyoruz. Bizim yilda bir sefer aldigimiz bir rayiç var, bu rayiç bedelinin 2022 yilinin sonuna kadar sürecegini temenni ediyoruz. Gerçekten biz esnaf olarak, lokantacilar esnafi olarak biz de çok zor durumdayiz. Biz de isteriz her seyi daha ucuz satmayi, biz de isteriz Erzincan’da dönerin 25 liraya yenmesini, mercimek çorbasinin iste 10 liraya içilmesini. Ama sartlar ortada.

Ben size burada bir sey söyleyeyim; 2020 yilinda mercimek çorbasi 11 lira, 2021 yilinda 16 lira, 1 yilda geçmis buradan da 20 lira olmus. Döner 35 liradan 43 liraya çikmis simdi afaki bir fiyat degil yani bir kirli bilgi var ben bundan eminim. Bizim Erzincan’imiz, Erzincan esnafimiz, Erzincan’in lokantacilar esnaf olarak biz 43 liraya hiçbir yerde döner satmadik, satmiyoruz. 20 liraya mercimek çorbasi satmadik satmiyoruz. Bu memlekette 24 saat isigi yanan bir tek is yeri restoranlardir. Ne zaman gitseniz bir tas muhakkak sicak çorba içebileceginiz yerler vardir. Onun için ben burada bize bagli olan kayitli olan 150 tane lokanta adina konusuyorum. Hiç kimse 43 liraya 100 gram döner yememistir, yemeyecektir Allah’in izniyle. 35 liradan kestigimiz hayvan oldu 65 lira. 20 kilo yogurdu aliyordum 35 liraya oldu 95 lira. Simdi bizim de mecbur ayakta kalmamiz için bazi seyler yapmamiz lazim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA