'Akif Dostu Sehir' Projesi Altindag'da

Istiklal Marsi’nin kabulünün 100’üncü yili sebebiyle düzenlenen “Akif Dostu Sehirler” projesinin Ankara ayagi Altindag’da gerçeklestirildi. Mehmet Akif Ersoy, siirleriyle, halk danslariyla ve türkülerle anildi.

'Akif Dostu Sehir' Projesi Altindag'da
“Akif Dostu Sehir” projesi Altindag’da Içisleri Bakanligi PRODES tarafindan desteklenen, kisa adi ÇAFAD olan Çanakkale Folklor Arastirma Dernegi ve Çanakkale Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan organize edilen “Akif Dostu Sehirler” projesi, Çanakkale, Bursa ve Kastamonu’dan sonra Ankara’ya geldi. Proje kapsaminda tüm etkinlikler Altindag’da, Sair Baki Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Altindag Belediye Baskani Doç. Dr. Asim Balci’nin ev sahipliginde düzenlenen etkinlige; AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, AK Parti Altindag Ilçe Baskani Fatih Bildik, MHP Altindag Ilçe Baskani Emin Sitki Aktas ve Altindagli ögrenciler katildi.



Mehmet Akif, siirleri ve eserleriyle anildi

Kastamonu RAKSAN Halk Danslari Toplulugu, Çanakkale Folklor Arastirma Dernegi (ÇAFAD) ve Altindag Belediyesi Halk Danslari Topluluklarinin yöresel halk danslariyla renk kattigi anma programinda, Mehmet Akif Ersoy, eserleri ve Istiklal Marsi konusuldu. Istiklal Marsi yarismasina katilan diger siirlerin de okundugu programda, vatan sairi Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmis siirleri de unutulmadi. Akif’in en sevdigi türküler hep bir agizdan söylenirken, dinleyiciler de duygu dolu anlar yasadi. Mehmet Akif Ersoy ve eserleriyle ilgili 30 adet eserden olusan sergi de katilimcilarin büyük begenisini topladi. Projenin bundan sonraki duraklari ise Antakya ve KKTC olacak.

“Istiklal Marsimiz Altindag’da yazildi”

Yaptigi konusmada Istiklal sairi, büyük üstat Mehmet Akif Ersoy’un 100 yil önce Istiklal Marsimizi yazdigi evin Altindag’da bulundugunu hatirlatan Baskan Asim Balci “Mehmet Akif’in ‘O siir bir daha yazilamaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yasamak lazim. O siir artik benim degildir. O milletin malidir’ dedigi Istiklal Marsimiz, Altindag’da yazilmis. Üstat Istiklal siirimizi yazarken ve bagimsizlik mücadelesine destek olurken, ayni zamanda ’Allah bu millete bir daha Istiklal Marsi yazdirmasin...’ diye de dualar etmis. Allah ondan ve o günlerde vatan sevgisiyle yanip tutusan herkesten razi olsun. Ne mutlu bize ki özgürlük ve bagimsizlik tutkunu ve tam bir vatan sevdalisi olan Mehmet Akif’in evi bugün hala Altindag’da bulunuyor, ondan izler tasiyor” dedi.

Baskan Balci, “Akif Dostu Sehir” projesinin Ankara duragina ev sahipligi yapmaktan, Mehmet Akif’i Altindag’da eserleriyle anmaktan büyük mutluluk duyduklarini da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA