Fethi Gemuhluoglu Esenler'de Anildi

Sevgi ve dostluk kavramlari üzerinde titizlikle durarak gençlere yol gösteren hosgörülü tutumuyla “gönül adami” olarak tanimlanan bürokrat-yazar Fethi Gemuhluoglu, dogumunun 100. yilinda Esenler’de düzenlenen bir panelle anildi.

Fethi Gemuhluoglu Esenler'de Anildi


Esenler Belediyesi tarafindan yaptigi çalismalarla yasadigi döneme “gönül adami” olarak damgasini vuran bürokrat-yazar Fethi Gemuhluoglu anisina dogumunun 100. yili nedeniyle Esenler Dr. Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi’nde panel düzenlendi.

Panel baslamadan önce gelen vatandaslara yazar Fethi Gemuhluoglu’nun klibi izletildi. Ardindan Moderatörlügünü Harun Yöndem’in üstlendigi panelde, Doç. Dr. Mehmet Yalçin Yilmaz, Dr. Ali Gemuhluoglu, Alaattin Büyükkaya ve Sadik Yalsizuçanlar, panele katilarak yazar Fethi Gemuhluoglu ile yasadiklari anilari anlatildi.

"Sezai Karakoç, Nuri Pakdil bütün bunlari yetistiren Fethi Gemuhluoglu’dur"

Bürokrat ve yazar Fethi Gemuhluoglu’nun oglu Dr. Ali Gemuhluoglu, “Fethi Gemuhluoglu’nun dogumunun 100. yilini anacagiz. Fethi Gemuhluoglu son yüzyilda Türk aydinlarina yön veren çok önemli sahsiyetlerden birisidir. Sezai Karakoç, Nuri Pakdil bütün bunlari yetistiren Fethi Gemuhluoglu’dur. Bizim dünyamizda entelektüel olmanin sehirli olmanin önemini vurgulamistir. Sehirli olmadigimiz sürece gerçekten insanlarin gönüllerine giremeyecegimizi ifade etmistir” seklinde konustu.



"Çok ciddi faaliyetler göstermis olan bilge kisidir"

Fethi Gemuhluoglu dogumunun 100. yilinda konusan yazar Sadik Yalsizuçanlar “Fethi Gemuhluoglu bizim toplumsal ve kültürel hayatimizin en kiymetli aktörlerinden Türkiye’nin bir bakima gelecegini kuran sahsiyetlerden birisi. Islam irfaninin en evrensel yönlerini idrak etmis yasamis son derece birlestirici yetenegi kesfetme kabiliyeti olan bu yönde çok ciddi faaliyetler göstermis olan bilge kisidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA