Yurtta Hava Durumu

Yurt genelinin parçali ve çok bulutlu, Güney ve Iç Ege, Akdeniz, Iç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Dogu Anadolu’nun batisi, Güneydogu Anadolu’nun kuzey ve batisi ile Bursa, Bilecik, Ordu, Giresun, Erzurum, Agri, Bitlis ve Mus çevrelerinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Antalya’nin dogu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasi beklenen yagislarin Güney Ege kiyilari ile Akdeniz’in kiyi kesimlerinde yagmur ve saganak, Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü saganak, diger yerlerde karla karisik yagmur ve kar seklinde olacagi tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Dogu Anadolu’nun kuzey ve dogusunda yüksek kar örtüsüne sahip egimli bölgelerde çig riski bulunurken, ülke genelinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus ve sis görülecegi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, hava sicakligi Iç Anadolu Bölgesi’nde 2 ila 5 derece artacak, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Dogu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kisa süreli firtina (40-70 km/sa) seklinde esecek. Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren kar yagisli 1

Istanbul: Parçali ve çok bulutlu 7

Izmir: Parçali ve çok bulutlu, güney kesimleri ile aksam saatlerinde il geneli saganak yagisli 11

Bursa: Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerinde karla karisik yagmur ve kar yagisli 9

Adana: Parçali ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yagmur ve saganak yagisli 13

Antalya: Parçali çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli (Yagislarin aksam saatlerinden itibaren dogu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor) 14

Samsun: Parçali ve çok bulutlu 9

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu 10

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren kar yagisli -4

Diyarbakir: Parçali ve çok bulutlu, aralikli karla karisik yagmur ve kar yagisli 4
Kaynak: İHA