Balkanlar Belgeseli Malkarali Seyircilerle Bulustu

Ülkü Ocaklari Tekirdag Il Baskanligi tarafindan çekimleri yapilan Balkanlar Belgeselinin 1. Bölümü Malkara’da seyircilerle bulustu. Balkan soydaslarin röportajlarina yer verilen belgeselde, geçmiste yasanan Bulgar zulmüne deginildi.

Balkanlar Belgeseli Malkarali Seyircilerle Bulustu
Malkara Halk Egitim Merkezi’nde gerçeklestirilen “Balkanlar Belgeseli” gösterimine, Ülkü Ocaklari Tekirdag Il Baskani Hayrullah Zivalioglu, MHP Malkara Ilçe Baskani Ugur Günay, AK Parti Malkara Ilçe Baskani Gökhan Sentürk ve Yönetim Kurulu üyeleri, Büyük Birlik Partisi Sarköy Ilçe Baskani Ergin Kahya, MHP Tekirdag Il Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Çesmeliler, Malkara Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Adayi Nergiz Karaagaçli Öztürk ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ülkü Ocaklari Malkara Ilçe Baskani Ahmet Aksay ve MHP’li yöneticiler ile Ülkü Ocaklari yöneticileri katildi.

Türkan bebek ve soydaslarimiz için Kur’an-i Kerim tilaveti okundu

Program; Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaslari, Balkanlarda sehadete Erismis soydaslarimiz ve tüm sehitlerimiz için yapilan saygi durusu ve Istiklal Marsimizin okunmasi ile basladi.

Ardindan, 26 Aralik 1984 yilinda Sehit edilen Türkan Bebek ve Balkan Cografyasinda Sehadete Erisen tüm soydaslarimiz için din görevlisi Kasim Aytaç tarafindan Kur’an-i Kerim tilaveti okundu.

Malkara Ülkü Ocaklari Ilçe Baskani Ahmet Aksay yaptigi açilis konusmasinda, “Ülkü Ocaklari olarak dünyanin dört bir yanindaki soydaslarimizi yalniz birakmamaya kendimizi siyar edindik. Balkanlar Belgeseli 1. Bölümünde Bulgaristan’da yasayan soydaslarimizin o dönemde yasamis olduklari zorluklar belene kampindaki zulümler, agir sartlar altindaki çalistirilmalari ve her seye ragmen dinlerinden ve Türklükten vazgeçmemelerinin destan hatirasidir” dedi.

MHP Malkara Ilçe Baskani Ugur Günay yaptigi konusmada, “Balkanlardan sadece ben Türküm ben Müslümanim dedikleri için asimilite edilmeye çalisilan ve asimile olmayi kabul etmediklerinden çesitli iskencelere, zorbaliklara maruz kalan soydaslarimizin çektigi sikintilari, dertlerini anlatan “Balkanlar Belgeseli” gecemizde birlikteyiz. Umarim ki anlatilmak istenilenlerden ders alip, bir sonuç çikarabiliriz. Çünkü, bizim Türk’ten baska dostumuzun olmadigini hepimiz çok iyi biliyoruz” dedi.

Ülkü Ocaklari Tekirdag Il Baskani Zivalioglu, “Balkanlar’da kar yagsa burada üsüyen biz oldukça, burada bizim ayagimiza diken batsa orada cani aciyan soydaslarimiz var oldukça bizim Balkanlar’a olan sevdamiz ve askimiz ertelenemez. Oradaki soydaslarimizin meselesi, Balkanlardaki Türk soydaslarimizin meseleleri bizim için bir vizyondan da ötedir. Orada Türk kalabilmek için diyet ödeyen soydaslarimizin davasi, bizlerin burada aktarmaya çalistigi Türklük davasinin ta kendisidir. Türk oldugunu haykirdiklari için ikinci sinif insan muamelesi görenleri ilelebet destekleyecegiz. Soydaslarimizin mücadelelerine büyük bir hayranlik besliyoruz. Ocagimiza gelen genç kardeslerimize bu sikintilari ilmek ilmek aktariyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA