Misir Koçanindan Sanata

El becerileri ile herkesi sasirtan Ankara Altindagli kadinlar, degisik bir sanat dalina imzalarini atti. Kadinlar, kurtulmus misir koçanlarini sanata dönüstürdü.

Misir Koçanindan Sanata
Misir koçani Altindagli kadinlarin elinde sanat objesi oldu. Kurutulmus misir koçanlariyla birbirinden güzel sanat eserleri tasarlayan Altindagli kadinlar, büyük begeni topladi. Kadin Egitim ve Kültür Merkezlerinde su anda 12 kursiyerle “misir koçani örücülügü” kursunun devam ettigini söyleyen Altindag Belediye Baskani Doç. Dr. Asim Balci “Kaybolmaya yüz tutmus ve degisik bir sanat dali oldugu için kadinlarimiz da yeni yeni tanisiyor bu sanatla... Ortaya çikan eserler gerçekten çok güzel ve dikkat çekici. Hepsinin eline ve emegine saglik” dedi.

Hem sanat, hem geri dönüsüm

Kursiyer sayisinin zamanla giderek artacagina inandigini söyleyen Baskan Balci kurs ile ilgili su bilgileri verdi:

“Misir koçani örücülügü aslinda Bartin ilinde ve çesitli Karadeniz köylerinde yapilan bir sanat. Günümüzde maalesef pek çok geleneksel el sanati gibi kaybolmaya yüz tutmus. Altindagli kadinlarin bu sanati sevmesi ve sahip çikmasi bizi çok mutlu etti. En çok masrafsiz ve kolay ulasilabilir bir malzeme olmasi dikkatlerini çekti. Misir koçani Anadolu’da atilan, hayvanlara yedirilen bir malzeme. Yani bu sanat ayni zamanda mükemmel bir de geri dönüsüm örnegi... Atilacak koçanlar muhtesem eserlere dönüsüyor. Nihale, kapi süsü, çiçekler, sepetler, çesitli ev aksesuarlari yapiyorlar. Gerçekten hepsi birbirinden güzel. Ürünler ortaya çiktikça ilgi de artiyor.”

Baskan Balci ayrica, “Yok olmaya yüz tutmus bir sanat dalinin Altindagli kadinlarin ellerinde yeniden hayat bulmasindan dolayi çok mutluyuz. Bu sanati yasatmak için elimizden ne geliyorsa yapacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA