Neyzen Tevfik, Bodrum'da Anildi

Sair ve ney ustasi Neyzen Tevfik (Kolayli) ölümünün 69. yil dönümü sebebiyle dogum yeri olan Mugla’nin Bodrum ilçesinde anildi.

Neyzen Tevfik, Bodrum'da Anildi


Bodrum Belediyesi, sair ve ney ustasi Neyzen Tevfik Kolayli için, adinin verildigi Neyzen Tevfik Caddesi üzerindeki heykeli önünde anma programi düzenledi.

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan organize edilen anma programina, Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, meclis üyeleri ve sanatseverler katildi.

Klasik kemençe sanatçisi Haluk Karakapici, Neyzen Tevfik’in Atatürk ile olan anilarini anlatirken, törende Kültür Bakanligi devlet sanatçisi Neyzen Yavuz Akalin ve ritim saz sanatçisi Selçuk Yazici, Neyzen Tevfik’in bestelerini seslendirdi.

Bodrum’un geçmisinde çok önemli sanat insanlarinin yasadigini ifade eden Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, “Sanat insanlarin ruhlarini inceltir ve insana farkli kapilar açarak dünya görüsünü gelistirir. Biz her zaman sanatla Bodrum’u bulusturacagiz. Bodrum’a bu katkilari sunun insanlari da unutmayacagiz. O insanlardan bir tanesi de sevgili Neyzen Tevfik. Biliyorsunuz bir hiçlik prensibini benimsemis ve o felsefeyle hayatini sürdürmüstür. Onun için dünya mali, kavgalar, gürültüler yok; onun için sanat, felsefe ve varolus var“ dedi.



Baskan Aras, “Onun Atatürk ile anilari da bizler için çok önemli ve degerli. Neyzen, Atatürk öldügünde demistir ki; ‘Yaklasan bir aci önce günesi korkuttu, ay tutuldu diyemem, gökyüzü matem tuttu’ Bu sözleriyle Atamiz öldükten sonra ona da böyle bir selam vermistir. Önümüzdeki süreçte Neyzen’in dogum gününde ya ondan sonraki zamanlarda burada sanatçilarin bulusmasini saglamak hedefimiz. Burada dünyanin her yerinden neyzenlerin bulusmasini ve ney seslerinin Bodrum’un semalarinda yankilanmasini saglamaliyiz” diye konustu.

Kaynak: İHA