Kocaeli'de Kars Havasi Yasandi

Kocaeli’nin Darica ilçesinde 1. Kars Tanitim Günleri’nin açilis programina çok sayida vatandas katildi. Büyük kalabaligin katildigi programda Kars’in yöresel lezzetleri yogun ilgi gördü.

Kocaeli'de Kars Havasi Yasandi
Kocaeli’de Darica Belediyesi ve Darica Karslilar Dernegi ile birlikte organize etmis oldugu 1. Kars Tanitim Günleri’nin açilis programi gerçeklesti. Programa katilan ziyaretçilere yöresel lezzetler sunulurken halk oyunlari, mutfak sanati da büyük ilgi gördü. Darica Kapali Pazar Alaninda gerçeklestirilen Kars Tanitim günleri 29 Ocak - 2 Subat tarihleri arasinda ziyaretçilerini bekliyor.

"Karsli hemsehrilerimizin kültürel zenginliklerini vatandasla bulusturuyoruz”

Darica Belediyesi ve Darica Karslilar Dernegi ile birlikte organize etmis oldugu 1. Kars Tanitim Günlerinde konusan Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik ’’Bugün Karsli hemsehrilerimizle beraber açilisi gerçeklestiriyoruz. Ayni zamanda da kapali pazar yerimizi de vatandasimiza tanitmis oluyoruz. Bizler Darica Belediyesi olarak geleneklerine, göreneklerine ve kültürüne bagli bir toplum gelistirmek için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Bugün Burada da Karsli hemsehrilerimizin geleneklerini, kültürel zenginliklerini türküleriyle ezgileriyle vatandaslarimizla bulusturuyoruz. Ayni zamanda da yöresel yemekleri, çesitlilikleriyle de vatandaslarimizi bulusturmus oluyoruz. Emekleri geçen arkadaslarimiza da tesekkür ediyoruz. Darica Karslilar dernegimizle beraber organize ettik, birlikten kuvvet dogar. Karsli hemsehrilerimizin yigit evlatlarini hep bir arada görmek bizim adimiza çok mutluluk verici bir olay. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum’’ dedi.

Kars’tan getirilen lezzetler arasinda çesit çesit peynirler, kizartilmis ve kurutulmus kazlar, firinlanmis kuzular, kavurma ve pastirma tezgahlarda yerini aldi.
Kaynak: İHA