Karla Mücadeleye Ormancilardan Tam Destek

Adana’da orman yanginlarina karsi mücadele veren Orman Isletme Müdürlügü ekipleri, bölgede etkili olan kar yagisina karsi da kar küreme ve yol açma çalismalari için yogun mesai yapiyor.

Karla Mücadeleye Ormancilardan Tam Destek
Kozan Orman Isletme Müdür Sensu Küçükates nezaretindeki ekipler, yazin alevlerle mücadele ettikleri bölgede 1 metreyi asan karla kapanan yollari is makinalari ile ulasima açiyor.

Orman Isletme Müdürü Sensu Küçükates, bu sene son yillarin en yogun kar yagisi ile karsilastiklarini ifade ederek, “Yurdumuzda olaganüstü bir kar yagisi oldu. Devletimizin kurumlari ile is birligi içinde biz de karla mücadeleye destek vererek orman köylerimizde yol açma çalismalarina destek veriyoruz. Birçok is makinasi ile kar küreme ve temizlik çalismasi ile yollari ulasima açiyoruz. 1 metreyi asan bölgelerimizde zorlu bir karla mücadele var. Sayin Bakanimiz Bekir Pakdemirli’nin, Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey’in ve Adana Orman Müdürümüz Mahmut Yilmaz’in talimatlari ile devletin imkanlarini vatandasimiza hizmet için kullaniyoruz” dedi.

Kizlarsekisi Mahallesi sakinleri, orman ekiplerinin zorlu mücadeleye verdikleri destek için tesekkür ederek kapanan yollarin hummali bir çalisma ile açildigini kaydetti.

Saimbeyli Orman Isletme Müdürü Ayhan Uyaroglu, ekipleri ile birlikte ilçede 2 metreyi bulan kar kalinligindaki yollarda yol açma çalismalarini sürdürürken, öte yandan da acil hastasi olan vatandaslarin ilaçlarini temin ederek evlerine teslim etti.
Kaynak: İHA