Ilçede Yaban Hayatini Unutmadi

Hanak Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü personeli, zorlu kis sartlarinda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlari için karla kapli araziye yem birakti.

Ilçede Yaban Hayatini Unutmadi
Ardahan’da, kar yagisi nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanlar için besleme çalismasi yapildi. Olumsuz hava kosullarinin yaban hayatini etkilemesi üzerine, Hanak Ilçe Kaymakamligi harekete geçti. Ilçede Hanak Kaymakami V. Damal Kaymakami Burak Keser ve protokol, yaban hayvanlarinin imdadina yetisti. Protokol, ilçe sinirlari içerisinde bulunan orman ve orman içi mera alanlarinda belirlenen alanlara sakatat, yem ve ot birakti.

Dogal yasamin popülasyonu için çalistiklarini belirten Hanak Kaymakami V. Damal Kaymakami Burak Keser, "Kis sartlarinin agir geçtigi bölgemizde yaban hayatini olusturan canli bilesenler ekosistem dengesinin vazgeçilmez unsurudur. Biz burada beslenme zorlugu yasayan etçil, otçul ve omnivor yaban hayvanlarina yönelik çesitli besin kaynagini birakmis olduk."

Hanak Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünde görevli Resmi Veteriner Hekim Akin Saraçoglu, "Ilçemizde yaban hayati açisindan kis mevsimi hayati önem tasiyan bir periyoddur. Yeterli bitki örtüsünün bulunmadigi dar ve güvensiz bölgelerde toplanmak zorunda olan büyük ve küçük memeliler, kus türleri açlik durumundan olumsuz etkilenmektedir. Açlik sartlarina teslim olan yaban hayvanlarinin kaybedilisi ekosistemin biyolojik çesitliligi konusunda olumsuz sonuçlara neden olur. Belli dönemlerde otçul ve etçil-omnivor hayvanlarin besin kaynaklarina dikkat edilerek gerekirse tam izole bölgelerde yapilan besleme çalismasi zor sartlar altinda hayatina devam eden hayvan dostlarimiz için büyük önem arz etmektedir’’ seklinde ifade etti.

Hanak Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünün koordinesinde Hanak Kaymakamligi, Hanak Ilçe Jandarma Komutanligi, Ardahan Jandarma Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Tim Komutanligi ve Ardahan Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ile birlikte ilçede ekolojik geçis ve barinma alanlarina 50 kilo kuru mama, 200 kilo çig tavuk ve 140 kilo saman-yesil ot birakildi.
Kaynak: İHA