Fransa'da Asi Karsitlari Protestolara Devam Ediyor

Fransa’da asi karsitlari, Covid-19 asi kartinin halka açik yerlere girebilmek için zorunlu hale getirilmesini protesto etti.

Fransa'da Asi Karsitlari Protestolara Devam Ediyor


Fransa’da asi karsitlari protestolarina devam ediyor. Asiri sagci Les Patriotes (Vatanseverler) liderliginde baskent Paris’te dünyaca ünlü Eyfel Kulesi’nin karsisindaki Trocadero Meydani’nda toplanan binlerce kisi, Covid-19 asi kartinin halka açik yerlere girebilmek için zorunlu hale getirilmesini ve hükümeti protesto etti. Sik sik Cumhurbaskani Emmanuel Macron’u istifaya çagiran göstericilere, asiri sagci gruplar da destek verdi. Asiri sagci gruplar, protesto için bölgede bulunan basin mensuplarina çalistiklari kurumu sordugu görüldü.



Öte yandan geçtigimiz hafta düzenlenen gösteride, Fransa’nin resmi haber ajansi AFP‘ye çalisan iki gazeteci göstericiler tarafindan darp edilmisti.

Asi karti uygulamasi 24 Ocak’ta yürürlüge girmisti

Fransa’da, Covid-19 asi karti, 24 Ocak’tan itibaren restoran, bar, kafe, dügün, seminerler, ticaret fuarlarinin yani sira aralarinda tren, uçak ve otobüsler ile yapilan uzun mesafeli toplu tasimada, hastaneler ile huzurevlerinde bulunan ziyaretçiler ve hastaneye acilden girmeyen hastalar için zorunlu hale getirilmisti. Söz konusu yerlere erisebilmek için negatif PCR test sonucu kabul edilmemeye basladi.



Asi karti uygulamasi, 16 yas üstü kisilere sinirlandirilmis, 12 ila 15 yas arasi kisiler için saglik kartinin uygulamasi devam edecegi açiklanmisti. Kisinin asi bilgisi, son 24 saate ait negatif test sonucu ya da son 6 ayda hastaligi geçirdigine dair bilgilerin yer aldigi Covid-19 saglik kartinin geçerliligi içinse Covid-19’a karsi hatirlatici dozun yaptirilmasi zorunlu hale getirilmis, 12 yasindan küçük çocuklar kisitlamaya tabi tutulmayacagi belirtilmisti.
Kaynak: İHA