Bitlisliler Eksi 10 Derecede Buz Gibi Suya Girdiler

Bitlisliler yaz aylarinda kentin en soguk kaynak suyu olan Altinkalbur suyuna kisin yaklasik eksi 10 derecede girdiler.

Bitlisliler Eksi 10 Derecede Buz Gibi Suya Girdiler
Besminare Düsünce Akademisi tarafindan organize edilen ve bu yil 6’ncisi yapilan Altinkalbur Kis Yüzme Senligi düzenlendi.

Besminare Düsünce Akademisi ve diger Sivil Toplum Örgütleri (STK) sabah saatlerinde hava sicakliginin yaklasik eksi 10 derece oldugu Bitlis-Mutki yolu üzerinde bulunan Altinkabur suyuna girdiler. Buz gibi soguk suya giren vatandaslar, farkindalik olusturmak için suya girerek havuzu bastanbasa kulaçladilar.

Düzenledikleri etkinlik ile ilgili açiklamada bulunan Düsünce Akademisi Baskani Serdar Durer, “6’nci Altun Kalbur Geleneksel Kis Yüzme Senlikleri’ni bugün gerçeklestirecegiz. Bitlis; kari, kisi, sogugu, akarsulari ve gölleriyle müstesna bir kent. Bitlis soguk bir sehir olsa da sicak duygularin yasandigi, omuz omuza, yürek yürege bir kent. Görmüs oldugunuz Altunkalbur harika güzellikte, belki de dünyanin en güzel yerlerinden biri, turizmde bölgemizin gözbebegi haline getirilebilecek kadar güzel bir yer. Besminare Düsünce Akademisi olarak amacimiz, ilimizdeki sivil toplum örgütleriyle birlikte burada bu güzelligi bütün dünyayla paylasmak. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA