Baskan Angi'dan Ögrencilere Davet

AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, zorunlu egitim çagindaki gençleri dönem kaybi olmadan 4 Subat’a kadar mesleki egitim merkezi programina kayit olmaya davet etti.

Baskan Angi'dan Ögrencilere Davet
AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, mesleki egitim merkezleri sayesinde sanayilerdeki yetismis eleman sikintisi sorunun ortadan kalkacagina vurgu yapti. Milli Egitim Bakanligi tarafindan 2017 yilinda yapilan degisiklikle mesleki egitim merkezlerinin daha cazip hale geldigini dile getiren Baskan Angi, aralarinda Konya’nin da oldugu Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Egitim Merkezleri’nin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan 10 Ocak’ta hizmete açildigini hatirlatti. Yil sonuna kadar bir milyon gencin mesleki egitim merkezlerine dahil edilmesinin hedeflendigini kaydeden Hasan Angi, 4 Subat’a kadar zorunlu egitim çagindaki gençleri dönem kaybi olmadan mesleki egitim merkezi programina kayit olmaya davet etti. Angi, “Bu önemli firsati tüm ögrencilerimiz iyi degerlendirmeli. Konya’mizdaki tüm mesleki ve teknik anadolu liselerinin bünyesinde mesleki egitim programi açildi. Ögrencilerimiz herhangi bir mesleki ve teknik anadolu lisesine müracaat etmeleri dahilinde okullarimizdan gerekli bilgilendirmeyi alabilir” dedi.



Eleman sikintisina çözüm

Mesleki egitim merkezlerinde örgün egitim, is egitimi, ücret ve diploma alma imkani olustugunu açiklayan Angi, “Mesleki egitimde egitim gören 9, 10 ve 11. sinif ögrencilere asgari ücretin yüzde 30’u, 12. sinif ögrencilere ise yüzde 50’si maas olarak verilecek. Isletmelerce üstlenilecek bu ücretlerin tamami devlet katkisi olarak karsilanacak. Ayrica ögrencilerimizin is kazalarina ve meslek hastaliklarina karsi sigortasi da yapilacak. Ögrencilerimiz haftada bir gün okula giderek hem egitim alacak, hem de kazanç saglayacaklar. Üretimi artirmak ve 5 yil boyunca verilen bu desteklerden yararlanmak adina her isletmemizin en az bir tane mesleki egitim ögrencisi istihdam etmesini istiyoruz. Mesleki egitim ile özel sektör arasinda kurulan bu güçlü bag sayesinde sektörde yasanan eleman sikintisi da büyük oranda çözüme kavusturulacak” diye konustu.



Is garantili egitim

Öte yandan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Il Baskan Yardimcilari Fahrettin Kulu ve Adnan Bahçeci ile birlikte Selçuklu 100. Yil Mesleki Egitim Merkezi’ni ziyaret ederek çiraklik egitimi ve okul bünyesinde yürütülen diger çalismalar hakkinda bilgi aldi. Burada ögrencilerle de sohbet eden Erdem, ögrencilerin is garantili bir sekilde egitim aldigina degindi. Hükümetin mesleki egitim merkezlerine çok önem verdigini belirten Erdem, bu sayede sanayi sektörüne yeni eleman yetistirme adina çok önemli bir islevin yerine getirildigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA