Avusturya'da Covid-19 Tedbirleri Gevsetiliyor

Avusturya, gelecek haftadan itibaren Covid-19 tedbirlerini azaltmaya hazirlaniyor.

Avusturya Basbakani Karl Nehammer bugün baskent Viyana’da düzenledigi basin toplantisinda, Avusturya’daki Covid-19 kisitlamalarinin önümüzdeki hafta gevsetilmeye baslanacagini duyurdu. Asisizlar için de kisitlamalarin azaltilacagini söyleyen Nehammer, ülkede 5 Subat’tan itibaren restoran ve magazalarin çalisma saatlerinin gece yarisina kadar uzatilabilecegini ve etkinliklere katilabilecek kisi sayisinin da 25’ten 50’ye çikarilacagini belirtti.

Artan vaka sayilarina ragmen hastaneye yatislarin düsük seviyede seyrettigini ifade eden Nehammer, “Bu zor durumda her seye ragmen iyi olan seyler var. Hastane ve yogun bakim yataklarinin sayisi çok iyi bir seviyede. Artik insanlara nefes aldiracak, yeni umutlari artiracak bir konumdayiz” dedi.



Subat ayinda zirveye ulasacak

Basin toplantisinda söz alan Halk Sagligi Genel Müdürü Katharina Reich, Omicron mutasyonunun daha az ciddi sonuçlara yol açmasi nedeniyle hastanelerdeki baskinin hafifledigi söylerken, Omicron mutasyonunun 7-9 Subat’ta zirveye ulasmasini beklediklerini ifade etti.

Ülkede 12 Subat’tan itibaren asisiz ve iyilesmis kisilerin zorunlu olmayan magazalara girmesini engelleyen “2G kurallari” da kaldirilacak.
Kaynak: İHA