Adalet Bakanliginda Devir Teslim Gerçeklesti

Adalet Bakanliginda gerçeklestirilen devir teslimde Bekir Bozdag, görevi Abdulhamit Gül’den devraldi.

Adalet Bakanliginda Devir Teslim Gerçeklesti
Bakanligi Bozdag’a devreden Gül, yeni görevinde kendisine basarilar diledi ve bundan sonra yapilacak adalet çalismalarinin da bir bayrak degisimi oldugunu söyledi.



Sosyal medya hesabini üzerinden Bakanlik görevinde ayrildigini açiklayan Gül, “Cumhurbaskanimizin tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdügüm Adalet Bakanligi görevinden ayrilmis bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için sükranlarimi arz ediyor, yeni Adalet Bakanimiz Bekir Bozdag’a basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi. Açiklamanin ardindan görev teslim töreni bugün Adalet Bakanliginda gerçeklesti.

“Adaletin herkese objektif bir sekilde verilmesi için elimizden gelen tüm çabayi sürdürdük”

Yarginin anayasadan ve kanundan baska hiçbir kurumdan emir almayacagi konusunda çalismalar ortaya koydugunu vurgulayan Gül, “Elbette 4,5 yilin muhasebesini birkaç dakikaya sigdiracak degiliz. En büyük hakem milletimizin ve Allah’in bu konudaki takdiridir, hükmüdür. Bu hususta özellikle adaletin devletin temeli oldugu ve bu konuda da adaletin herkes için objektif bir sekilde verilmesi en temel gerekli olan deger olarak korunmasi için elimizden gelen tüm çabayi sürdürdük. Yargi mensuplarinin cübbesinin olmadigi, yarginin egilecegi tek makam tek merci tek kurumun sadece adalet ve hukuk anlayisi oldugunu anayasadan kanundan baska hiçbir yerden hiçbir kurumdan merciden emir almayacagi hususundaki bu anlayisi daha da gelistirme konusunda çalismalar ortaya koyduk. Bu konuda da tüm yargi mensuplarimiza adalet çalisanlarina sonuna kadar güveniyoruz” dedi.

“Milletimizin adaletten beklentilerini biliyoruz”

Bakan Gül’ün vermis oldugu hizmetlere tesekkür eden ve yargi alaninda yapilan reformlari hatirlatan Bozdag, “Rehberimiz hukuk olacaktir. Anayasaya sadakat içinde, kanunlara bagli bir biçimde vazifemizi yerine getirecegiz. Milletimizin adaletten beklentilerini biliyoruz o beklentilere azami derecede ve onurlu biçimde cevap vermek için gayret içerisinde olacagiz. Cumhurbaskanimizin adalet politikalarini hayta geçirmek, kabinemizle uyum içimde büyük bir çaba ortaya koyacagiz. Herkesten destek, yardim, uyari ve ikaz bekledigimi de buradan ifade etmek isterim. Derdimiz ülkemiz her alanda iyi oldugu gibi adalet alaninda daha iyi olmasidir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA