Sokaklar Onlara Emanet

“Gece kartallari” olarak adlandirilan çarsi ve mahalle bekçileri, ülkenin huzur ve güvenligi için daima görev basinda.

Sokaklar Onlara Emanet
Amasya’nin Tasova ilçesinde, “gece kartallari” olarak anilan bekçiler, zorlu hava kosullarina ragmen cadde ve sokaklarda vatandaslarin can ve mal güvenligini saglamak için görevlerini sürdürüyor. Tasova Ilçe Emniyet Müdürlügü bünyesinde yaklasik 3 yildir görev alan gece bekçileri, hava sicakliginin eksi 10 dereceye kadar düstügü ilçede cadde ve sokaklarda devriye görevlerine devam ediyor.

"Gece kartallari" olarak bilinen çarsi ve mahalle bekçileri, kötü niyetli kisilerin korkulu rüyasi haline geldi. Sokaklarin güvenligini saglamak için görev yapan bekçiler, ilçede çok sayida olaya müdahale etti ve birçok olayi da yasanmadan engelledi.

Devriye sirasinda ‘gece kartallari’ Atatürk heykelini temizledi

Yaya devriyesi sirasinda sehrin huzur ve güvenligi için dolasan “gece kartallari” Hükümet Konagi önündeki Atatürk Aniti’nin karla kaplandigini görünce elleriyle kari temizlediler. Bekçiler, uzanamayinca betona basarak Atatürk’ün anitinda biriken kari elleriyle temizlediler.

Gece kartallarinin yaya devriyesi sabah saatlerine kadar araliksiz devam etti. Tasova’da etkili olan kar yagisi sonrasi ilçe merkezi adeta beyaz örtüyle kaplandi.
Kaynak: İHA