Büyüksehir Görme Engelli Bireylere Isik Olmaya Devam Ediyor

Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü Dernegi ortakliginda 2017 yilinda hayata geçirilen “Sesi Görenler” adli dijital sesli dergi 5. yasina basti. Dergi 200 görme engelli vatandasa hizmet veriyor.

Büyüksehir Görme Engelli Bireylere Isik Olmaya Devam Ediyor


Denizli’de yasayan görme engelli vatandaslarin sosyal yasamlarina katki saglamak adina 2017 yilinda Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü Dernegi isbirliginde hayata geçirilen “Sesi Görenler” adli dijital sesli dergi bugüne dek 51 sayi yayinlandi. Bu yil 5 yasina basan ve her ay düzenli olarak çikarilan sesli dergi 200 görme engelli vatandasa ücretsiz olarak dagitilmaya devam ediyor. Pandemi döneminde de araliksiz olarak çikarilan Sesi Görenler dergisinde güncel haberlerin yani sira Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi tarafindan gerçeklestirilen etkinlikler saglik ve spor haberleri yer aliyor.

Görme engelli bireylerin önemli bir ihtiyacina cevap verildigini ifade eden Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yönetim Kurulu üyesi ve Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü Dernegi Baskani Öztürk Özkan, dijital sesli dergiyi uzun süre daha çikarmayi hedeflediklerini söyledi.



‘Sesi Görenler’ sesli dergisi büyük bir boslugu doldurdu

Görme engelli bireylerin daha kolay bir sekilde haber alabilmesi için bu projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Özkan, “Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Denizli Görme Engelliler Spor kulübü isbirligi ile görme engelli bireylerimizin daha kolay bir sekilde haber alabilmesi için çalisiyoruz. Dergimiz 5 yillik zaman diliminde büyük bir boslugu doldurdu. Özellikle pandeminin yasandigi evde kal döneminde görme engelli bireylerimize sesli dergimizi ulastirmayi basardik” diye konustu.



Dergiyi talep eden görme engelli bireylerin Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi’nden ücretsiz bir sekilde temin edebilecekleri ifade edildi.
Kaynak: İHA