Ordu'nun 19 Ilçesinde Karla Mücadele Sürüyor

Ordu’nun yüksek kesimli ilçelerinde etkili olan kar yagisi sonrasi bazi noktalarda kar kalinligi 2 metreyi asarken, ekiplerin karla mücadele çalismalari sürüyor.

Ordu'nun 19 Ilçesinde Karla Mücadele Sürüyor
Son yillarin en siddetli kar yagislarinin yasandigi Ordu’nun yüksek kesimli noktalarinda kar kalinligi 2 metreyi asti. Akkus ilçesinde 2 metre 10 santimetre olarak ölçülen kar kalinligi sonrasi küçük is makineleri yetersiz kalirken devreye ise büyük is makineleri girdi. Il genelindeki ortalama kar yüksekligi 1 metrenin üzerinde olarak belirlenen Ordu’da, Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskanligi ekiplerinin dün aksam saatlerinden itibaren yaptigi çalismalar sonrasi ulasima kapanan 251 mahalle ve grup yolunu ulasima açti.

464 araç ve is makinesi, 533 personel çalismalarda görev aliyor

Ordu Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri karla mücadele çalismalarina devam ederken, Ordu Büyüksehir Belediye ekipleri 464 araç ve is makinesi 533 personelle yogun bir çalisma sarf ediyor. Ekipler bir yandan karla kapli yollari açmak için çalismalarini sürdürürken, bir taraftan da hasta ve cenaze gibi acil olaylara da hizli müdahale ediyor.

“Hem sehir merkezimizde, hem de yaylalarimizda ciddi manada kar var”

Karla mücadele çalismalarini degerlendiren Mesudiye Belediye Baskani Isa Gül, “Mesudiye ilçemizde yogun bir kar yagisi var. Ordu Büyüksehir Belediyesi ve Mesudiye ekiplerimiz ile birlikte yollardayiz. Insallah daha çok yagar ama afet olmaz. Bu sene ciddi manada hem ilçe merkezimizde de hem de yaylalarimizda kar var. Hiç kimse merak etmesin, yollarimiz bir gün bile kapali kalmadan açiliyor” dedi.

Korgan ilçesinde karla mücadele çalismalari devam ederken, bazi vatandaslar 1,5 metreye yaklasan kar kütlelerinden kar evi yapti. Vatandaslar, yaptiklari kar evinin içerisinde oturarak, soguk havaya karsi çay içerek isindi. Bazi ilçelerde de acil hastalarin ambulans ile ulasamadigi noktalarda belediyelerin is makineleri devreye girdi. Ekipler, yolda kalan ambulansalar için yolu temizleyerek ilerlemesine yardimci oldu. Dün aksam saatlerinden itibaren yapilan çalismalar kapsaminda, 52 hasta ve 18 cenaze için yollara acil müdahale edildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA