Ordu'da Kar 2 Metreyi Asti

Son yillarin en siddetli kar yagisinin gerçeklestigi Ordu’nun yüksek kesimlerindeki kar kalinligi 2 metreyi asti. Il genelindeki ortalama kar yüksekligi 104 santim olarak belirlendi. Ordu Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskanligi ekipleri kirsal alandaki yollari açik tutmak için büyük gayret sarf ediyor.

Ordu'da Kar 2 Metreyi Asti
Yurdun birçok noktasinda devam eden kar yagislari Ordu’da da etkisini sürdürüyor. Il genelinde ortalama kar kaligi 104 santim olarak ölçülürken, bazi içlerde kar kalinligi 2 metreyi asti. Akkus ilçesindeki kar kalinligi 210 santim olarak ölçüldü.

464 araç ve is makinesi 533 personelle karla mücadele çalismalari baslatan Büyüksehir Belediyesi, ulasima kapanan 251 mahalle ve grup yolunun tamamini ulasima açti. Ekiplerin yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle kapanan yollara müdahalesi sürerken hava sicakliginin hissedilir derecede azalmasiyla birlikte olusmasi muhtemel buzlanmalara karsi da tuzlama çalismalarina agirlik verdi.

52 hasta ve 18 cenaze için yollara acil müdahale edildi

Dün aksam saatlerinden itibaren yapilan karla mücadele çalismalari kapsaminda, Altinordu ilçesinde 2 hasta, Akkus ilçesinde 6 hasta, 4 cenaze ve 5 diyaliz hastasi, Çatalpinar ilçesinde 1 hasta, Fatsa ilçesinde 4 hasta ve 1 cenaze, Gülyali ilçesinde 1 hasta, Gürgentepe ilçesinde 1 hasta, Kabatas ilçesinde 3 cenaze, Korgan ilçesinde 8 hasta, Kumru Ilçesinde 11 hasta, Mesudiye ilçesinde 2 hasta ve 1 cenaze, Persembe ilçesinde 1 hasta, Ulubey ilçesinde 5 hasta ve 4 cenaze ile Ünye ilçesinde 5 hasta ve 5 cenazenin bulundugu mahalle ve grup yollarina müdahale edildi.

Vatandaslarin kar lastigi ve zincir olmayan araçlarla trafige çikmamasi istenirken karla mücadele talepleri için 444 10 52 Çagri Merkezini ve ALO 153’ü 7/24 arayabilecekleri bildirildi.

Kaynak: İHA