Malezya'da Yol Çöktü

Malezya’da etkili olan siddetli yagisin ardindan meydana gelen heyelanda, yolun çökmesinin ardindan 5 araç zarar gördü.

Malezya'da Yol Çöktü
Malezya’nin Selangor eyaletinde etkili olan siddetli yagisin ardindan meydana gelen heyelan nedeniyle bütün bir yol çöktü. 5 aracin çöken yolla birlikte çukura düsmesinin ardindan olay yerine çok sayida ilk yardim ve polis ekipleri geldi.

Malezya Polisi, meydana gelen toprak kaymasinin büyük bir olay oldugunu söyleyerek yolun heyelan nedeniyle çökmesini “felaket” olarak nitelendirirken yolun, drenaj borusunda meydana gelen patlamanin ardindan gerçeklestigi bildirildi.

Malezya Ulusal Afet Yönetim Ajansi, ülkede etkili olan siddetli yagislar nedeniyle 7 eyaletin sular altinda kaldigini ve çok sayida insanin evlerinden tahliye edildigini açikladi.

Bakanlik tarafindan da ülkede son iki haftada, yasanan sel felaketlerinin ardindan 125 binden fazla insanin etkilendigi ve 8 bin 727 kisinin kurtarma merkezine sigindigi açiklandi.

Malezyali yetkililerden, yasanan olayda, can kaybi yasanmadigini, 5 aracin hasar gördügünü açikladi.

Kaynak: İHA