Küçügü Oyaladi, Büyügü Çaldi

Diyarbakir’da, giyim magazasina giren 2 kisiden biri magaza görevlisini oyalarken, digeri de kasa üzerinde bulunan cep telefonunu çaldi. Hirsizlik ani güvenlik kamerasina anbean yansidi.

Küçügü Oyaladi, Büyügü Çaldi
Olay, Diyarbakir merkez Sur ilçesinde tekstil ürünleri satan bir is yerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, giyim magazasina giren biri yasi küçük 2 kisi, elbise almak bahanesiyle isyerinde görevli olan Kader Aruk’u oyalayarak kasanin üstündeki cep telefonunu çaldi. Bir süre sonra telefonunun olmadigini fark eden Aruk, güvenlik kamerasi görüntülerini inceledi. Hirsizlarin müsteri kiliginda gelen kisiler oldugunu tespit ederek polis ekiplerine haber verdi.

Hirsizlarin önce kendisini kiyafet sormak bahanesiyle oyaladigini, daha sonra kasanin üzerindeki telefonunun çaldigini belirten Aruk, ”Sabah dükkani açtim, sonra iki kisi geldi müsteri sandim. Bana ürünleri sordular, gösterdim. Biri yasça büyüktü, digeri daha küçüktü. Bir müddet bakindiktan sonra gittiler. Kasanin üzerindeki telefonumu almak isterken, olmadigini fark ettim. Hemen güvenlik kamerasi görüntülerine baktim ve kasanin üzerindeki telefonu, gelen müsteri kiliginda bana soru soran hirsizlarin çaldigini anladim. Daha 2 ay olmustu o telefonu alali. Kullanamadan çalip gittiler. Kendi emegimle aldigim telefonumun bulunmasini istiyorum” diye konustu.

Aruk, olayla ilgili sikayette bulunurken, polisin inceleme baslattigi belirtildi.
Kaynak: İHA