Atasehir'de Karla Mücadele Ekipleri 7/24 Görev Basinda

Istanbul’u etkisi altina alan yogun kar yagisi nedeniyle teyakkuza geçen Atasehir Belediyesi, Istanbul Büyüksehir Belediyesi ekipleriyle koordineli olarak olumsuz hava kosullarinin etkilerini azaltmak için 24 saat boyunca çalismalarini araliksiz sürdürdü.

Atasehir'de Karla Mücadele Ekipleri 7/24 Görev Basinda
Karla mücadele ekipleri, 24 Ocak Pazartesi’den itibaren Istanbul genelinde etkili olan yogun kar yagisi sonrasi ilçedeki mesailerini artirdi. Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün uyarilarini dikkate alan ve 24 saat nöbetçi ekipleri hazir tutan Atasehir Belediyesi, yogun kar yagisinin baslamasinin hemen ardindan vatandaslarin sikinti yasamamasi için karla mücadele çalismalarini baslatti. 24 saat boyunca araliksiz süren kar kürüme ve yol açma çalismalarinda 2 bin 750 ton tuz, bin 250 ton buzlanmayi önleyici solüsyon kullanan Atasehir Belediyesi ekipleri, ilk olarak anayollarda, daha sonra da ara sokaklarda kar küreme ve buzlanmayi önleyici çalismalar yapti. 5 bin çuval tuz, talep eden kamu kurum ve kuruluslari ile vatandaslara dagitildi.

Karla mücadele çalismalarinda toplamda 809 personel, 8 kar küreme araci, 3 solüsyon tankeri, 8 kamyon, 22 kamyonet, 4 lastikli kazici yükleyici, 1 sepetli araç görev aldi. Kamu kurumlari, cami ve hastanelerin giris çikislarinin da sürekli açik tutuldugu çalismalarda kar yagisi devam ettigi sürece Atasehir Belediyesi ekipleri çalismalarini araliksiz sürdürdü.

Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi, “IBB ekipleriyle koordineli olarak yogun bir sekilde çalismalarimizi gerçeklestirdik. Tüm Istanbul’da oldugu gibi ilçemizde de özveriyle çalisan, halkimiza kesintisiz hizmet sunan IBB Baskanimiz Sayin Ekrem Imamoglu’na, IBB ekiplerine ve sahada özveriyle emek veren tüm mesai arkadaslarima da tesekkür ediyorum” dedi.



Devrilen agaçlara müdahale edildi

Soguk hava ve kar yagisinin etkisiyle devrilen ve çevre güvenligi için risk olusturan 70 agaca da Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan müdahale edildi. Temizlik Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler de buzlanmaya karsi özellikle saglik kuruluslari, camiler, kamu kurumlarinin etrafindaki kaldirim ve yollari, yaya üst geçitlerini ve yürüyüs yollarini temizleyerek, tuzlama çalismasi yapti. Veteriner Isleri Müdürlügü tarafindan ise sokak hayvanlarinin yogun kis sartlarindan etkilenmemesi için mama dagitimi yapildi.

Hastalar hastanelere götürüldü

Belediyenin saglik ekipleri de kar yagisi ve buzlanma nedeniyle evlerinden saglik merkezlerine gidemeyen hasta vatandaslarin nakil islemlerini gerçeklestirirken, yolda kalan araçlara da müdahale ederek yol yardimi destegi sagladi.
Kaynak: İHA