Sokaktaki Canlar Hepimize Emanet

Yalova’nin Altinova ilçesinde, belediye ve jandarma ekiplerince sokak hayvanlari için muhtelif noktalara mama ve su birakiliyor.

Sokaktaki Canlar Hepimize Emanet
Ekipler, vatandaslarin da bu önemli çalismaya destek vermesine ve evlerinin önüne sokak hayvanlari için yiyecek ve su birakmalarini istediler. Sokak hayvanlarinin korunup kollanmasi için gerekli tüm çalismalarin yapildigini söyleyen Belediye Baskani Dr. Metin Oral, "Sokaktaki dostlarimiz emin ellerde, Onlar bize emanet" dedi.

Hayvanlarin insanlar gibi canli ve duygulu varliklar oldugunun unutulmamasini gerektigini ifade eden Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, “Duygulari olmazsa, kendilerine iyi veya kötü davrananlarla, onlari sahiplenenleri nasil tanirlardi. Sokak hayvanlari denilince akla ilk gelenler elbette kediler ve köpeklerdir. Yeryüzünde insanlar disinda yasayan belki de on birlerce canli ve yari canli varliklar vardir. Dünyanin idamesi için bütün bu varliklarin korunmasi gerekir” ifadelerini kullandi.

Her sartta basta veterinerlik birimi olmak üzere belediyenin ilgili tüm birimlerinin sokak hayvanlari için gerekli çalismalari yürüttügünü ifade eden Baskan Metin Oral, “Sokakta yasayan hayvanlarimizi korumak, kollamak ve onlar için en iyi sartlari olusturmak her birimizin hem insani hem vicdani görevidir. Tersane bölgemiz dâhil olmak üzere ilçemizin belli yerlerine sokak dostlarimiz için beslenme noktalari olusturarak, onlarin refahi ve beslenmesi için çesitli önlemler aliniyor. Belirledigimiz beslenme noktalarina periyodik olarak mama ve su birakiyoruz. Bunlari yaparken vatandaslarimizdan da destek bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA