Mut'ta Karla Mücadele

İçel Büyüksehir Belediyesi, Mut ilçesinin yüksek kesimlerinde karla mücadele çalismasini araliksiz sürdürüyor.

Mut'ta Karla Mücadele
Ilçenin yüksek kesimlerinde yol açma ve tuzlama çalismasi yürüten ekipler, gelen ihbarlar üzerine mahsur kalan vatandaslarin imdadina yetisiyor.

Özellikle ilçeye bagli Dagpazari, Kavak özü, Elmapinari, Demirkapi, Güme, Çivi, Kozlar ve Balli yollarini birbirine baglayan Dagpazari Grup Yolu’nda ve Kozlar Yolu’nda karla mücadele çalismasi yürüten ekipler, yol açma çalismasi gerçeklestirirken tuzlama çalismalarini da 7/24 sürdürüyor.

Mut Dagpazari Grup Yolu’nda ve Kozlar Yolu’nda kar dolayisiyla mahsur kalan araçlarin oldugu ihbari üzerine harekete geçen Büyüksehir’in karla mücadele ekipleri, kisa sürede ihbarin geldigi noktalara ulasti. Ekipler, yolda mahsur kalan araçlari kurtardi.

Meteoroloji’nin uyarilarindan sonra harekete geçen Büyüksehir ekipleri, İçel Büyüksehir Belediyesi Mut Sube Müdürlügüne bagli ekipler, yüksek kesimlerde kar yagisindan dolayi kapanan ana ve ara arter yollari is makineleri araciligiyla açmaya devam ediyor. Kapali yollara ayni anda müdahale ediliyor. Ekipler karla mücadelesini gece saatlerinde de sürdürürken, yine bölgenin önemli yaylalik alanlarinda karla kaplanan yollar yapilan çalismayla temizleniyor.
Kaynak: İHA