Mus'ta Tek Katli Evler Kara Gömüldü

Mus’ta yogun kar yagisi nedeniyle tek katli evler kara gömülürken, kar kalinliginin 1 metrenin üzerine çiktigi merkeze bagli Kale Mahallesi, drone ile havadan görüntülendi.

Mus'ta Tek Katli Evler Kara Gömüldü
Türkiye’nin en çok kar yagisi alan illerinin basinda gelen Mus’ta, müstakil evler karda kayboldu. Kar kalinliginin 1 metrenin üzerine çiktigi merkeze bagli Kale Mahallesi, drone ile havadan görüntülendi. Tek katli evlerin yer aldigi mahallede kar yagisi nedeniyle evler kara teslim oldu. Kartpostallik görüntülerin olustugu mahallede, çatilarda olusan buz sarkitlari 2-3 metre uzunluguna ulasti. Ellerine kürekleri alarak damlara çikan vatandaslar, 1 metre kalinligindaki kar kütlelerini temizlemek için çalisma baslatti. Ekmek telasina düsen kadinlar ise tandirda pisirdikleri ekmekleri karlarin arasinda yürüyerek evlerine tasidi.

“Karin altinda kaldik”

Kapisinin önündeki karlari temizleyen vatandaslardan Semsettin Özcan, 1 metreden fazla kar yagdigini söyledi.

Evlerin kara gömüldügünü anlatan Özcan, “Karin altinda kaldik. Kar çok. Sabahtan aksama kadar kar atiyoruz ama kari bitiremiyoruz. Çatilar hep buz tuttu. Sarkitlar 2-3 metreyi geçti. Hava çok soguk. Bu sene karin altinda kaldik. Yasamimiz bu yüzden zorlasti” dedi.



“Karlari temizlemezsek dam çöker”

Kar yagisi nedeniyle üçüncü kez dam temizledigini vurgulayan vatandaslardan Mehmet Toplu ise “Temizlik yapmasak karin agirligindan dam çöker. Halimiz kis mevsiminde böyle. Bir metre kar var. Dami kürek ile temizliyoruz. Evlerimiz tek katli ve eski oldugu için temizlemezsek çökme tehlikesi oluyor” diye konustu.

Kaynak: İHA