Çelik Ve Kökenler'den Ortak Sergi

Ressam Aliye Çelik ve Ressam Sevinç Kökenler, “Bulusma-2” adini verdikleri sergiyi açti.

Çelik Ve Kökenler'den Ortak Sergi
Adana Ressamlar Dernegi’nin Kaman Sanat Galerisindeki sergide 37 eser sanat severlerine begenisine sunuldu.

Ressam Sevinç Kökenler, teknolojik üretimlerin emegin önüne geçtigini ve sanatta önemli bir unsur olan duygunun adeta yok oldugunu ifade ederek, “Hala emegiyle, duygulariyla üreten insanlara fosil gözüyle bakilmakta genellikle. Anlayacaginiz kirlilik her konuda yasanmakta; dogada, sanatta, sanayide hatta insan iliskilerinde. Günümüzde dostluklar, arkadasliklar bile menfaat iliskilerine dönüsmüs durumda. Herkes durumdan sikâyetçi ama degistirmek yolunda bir adim atmiyor. Sanirim dünya bir evrim sürecinde. Aklimiz almiyor çogu zaman yasadiklarimizi. Pandemi de bu sürecin gong zili oldu adeta. Duruma daha bir ivme kazandirdi. Sürecin sonunun gelecegini ve olumlu yönde degisimlere gebe oldugunu umuyor ve sabirla bekliyoruz. Her gecenin sabahi vardir mantigiyla. Dünya hizla degisiyordu evet. Hiçbir sey eskisi gibi degildi. Degismeyen tek sey dostlugumuz ve sanata olan tutkumuz oldu, canim arkadasim Aliye Çelik’le. Ikimizde sanata tutunarak bu zor günleri atlatmaya çalistik. Zaman, zaman dertlerimizi, umutlarimizi, ürettiklerimizi paylastik. Iki farkli sehirde yasiyor olmamiz birbirimize olan destegimize engel olmadi” dedi.

Adanali olan Bodrum’da yasayan Aliye Çelik’le yeni yil arifesinde bu sergiye karar verdiklerini anlatan Kökenler, “Yeni yil yeni umutlar dedik, umudumuzu hiç kaybetmedik. 2017 yilinda gerçeklestirdigimiz ‘Bulusma’ adli sergimizden bu yana ürettiklerimizi Bulusma-2- adli sergimizle sanatseverlerle paylasmaya karar verdik” seklinde konustu.

Ressam Aliye Çelik ve Ressam Sevinç Kökenler, “Bulusma-2” adini verdikleri sergi 2 Subat 2021 tarihine kadar açik kalacak.
Kaynak: İHA