Amasya'da Otogar Çatisi Çöktü

Amasya’nin Tasova ilçesinde yogun kar yagisi nedeniyle biriken kar, Tasova Otogari’nin çatisinin çökmesine neden oldu.

Amasya'da Otogar Çatisi Çöktü
Yogun kar yagisina dayanamayan ve çöken çatiyla ilgili Tasova Kaymakami Ahmet Gökcecik ve Tasova Belediye Baskani Bayram Öztürk, olay yerine gelerek otogar esnafindan bilgi aldi. Incelemeler sonuncunda otogar vatandaslarin kullanimina kapatildi.

20 yildir otogarda esnaflik yapan Mustafa Kiliç, “20 seneden beri burada çalisiyorum. Böyle bir seyimiz olmadi. Kar yagmasinda sohbet ederken bir çatirti koptu. Biz bu tarafa dogru bir baktik, çati yikilmis. Çok sükür kimseye zarar etmedi.

“Vatandaslari içeri almayacagiz”

Belediye Baskani Bayram Öztürk, “Yogun karin yol açacagi en önemli risklerden bir tanesi çati çökmeleridir. Su anda çatimizin oldugu yerdeyiz, tabi tedbir almaya çalisiyoruz. Çatilardaki yogun kütlelerin agirligi hakikaten birçok çatida benzer kazalara yol açabilir. Maalesef bu da belediyenin sorumluluk alani olan bir binada gerçeklestirmistir. Herhangi bir olumsuz durumun olmamasi bizim açimizdan en sevindirici husustur. Vatandaslari içeri almayacagiz, sadece telefonlarin irtibat kurulacagi bir formatta garaji emniyetli bir sekilde kullandirmaya gayret edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Can kaybi yok”

Tasova Kaymakami Ahmet Gökçecik ise, “Tasova Otogari çatisinda ufak çapli bir çökme meydana geldi. Herhangi bir can kaybi yok. Otogarda gerekli tedbirler alindi, insanlarimiz daha güvenli bir seyahatlerine devam edecek. Bu zor günleri hep birlikte asacagimiza inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA