Altinova'da Karla Mücadele Devam Ediyor

Yurt genelinde devam eden olumsuz hava sartlarina karsi Yalova’nin Altinova Ilçesinde ekipler çalismalarina araliksiz devam ediyor.

Altinova'da Karla Mücadele Devam Ediyor
Yurt genelindeki yogun kar yagisinin Altinova’da da etkili olmasiyla birlikte basta Altinova Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü Garaj Amirligi ve Zabita Amirligine bagli ekipler, vatandaslarin magdur olmamalari için 7/24 esasina göre karla mücadelede çalismasi yapiyor.

Altinova Belediyesi Garaj Amirligi ekipleri, ilçede etkili olan kar yagisinin ardindan baslattiklari çalismalari araliksiz sürdürüyor. Özellikle yüksek kesimlerde ve köylerde etkisini gösteren kar yagisinin ardindan ekipler, ulasimda her hangi bir problem olusmamasi için yollari açarak, tuzlama çalismalarini gerçeklestiriyor.

Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, ilçe genelinde sürdürülen çalismalarla herhangi bir olumsuz duruma izin vermediklerini söyledi.



Su sayaci uyarisi

Öte yandan Altinova Belediyesi Su Isleri yetkililer, etkili olan kar yagisi ve düsen hava sicakligi ile birlikte özelikle açik ortamda bulunan su sayaçlarinin donma tehlikesine karsi korunmalari gerektigi uyarisinda bulundu.

Açiklamada söyle denildi: "Su sayaçlarinin donmamasi, bozulmamasi ya da patlamamasi için, sayaçlarin bulundugu yerin hava sirkülâsyonuna karsi korunmasi amaciyla açik bölümlerin kapatilmasi, sayacin bulundugu yerde varsa kirik camlarin yenilenmesi gerekmektedir. Ayrica, sayaçlar ve açikta kalan su borulari izocam, cam yünü, bez parçasi, talas boru kilifi gibi maddelerle kaplanmalidir. Alinan önlemlere ragmen su sayaci donmus ise üzerine kesinlikle sicak su dökülmemeli ve herhangi bir sekilde isitilmamalidir."
Kaynak: İHA