Osmaniye'de Metruk Binalar Yikiliyor

Osmaniye’de “Suçlara Yuva Kalmasin” projesi kapsaminda halkin güvenligini tehdit eden ve uyusturucu bagimlisi sahislarin mesken haline getirdigi metruk binalar yikiliyor.

Osmaniye'de Metruk Binalar Yikiliyor
Osmaniye Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügünce hazirlanan ’Suçlara Yuva Kalmasin’ projesi çerçevesinde kent genelinde Osmaniye Belediyesi’nin destekleriyle metruk binalarin tikimina devam ediliyor.

Konuyla ilgili yazili açiklama yapan Il Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumus, “Vatandaslarin güvenligini tehdit eden, terk edilmis, kapi ve pencereleri sökülmüs, kismi olarak yikilmis, fuhus, uyusturucu, alkol vb. amaçla kullanilabilen suç unsurlarinin ve sahislarin gizlenmesine imkan saglayan görüntü kirliligi olusturan ve güvenlik açisindan çevrede yasayan vatandaslara huzursuz eden metruk binalarin tespit edilmesi durumunda ortadan kaldirilmasi için çalismalar devam ediyor. Mahalle polisleri tarafindan Osmaniye Belediyesi’ne 2021 yili içerisinde bildirimi yapilan 34 metruk binanin 26 ‘sinin yikilarak ortadan kaldirildi. 2022 yili ocak ayi içerisinde daha önceki tarihlerde bildirimi yapilan ve islemleri tamamlanan 10 metruk binanin polis gözetiminde yikilarak kullanilamaz hale getirildi” diye konustu.

Emniyetin yapmis oldugu projeden dolayi memnuniyetlerini dile getiren mahalle sakinleri, metruk binalarin yikimi ile suç yuvalarinin ortadan kalkacagini ve mahallelerin huzur bulacagini söylediler.
Kaynak: İHA