Mugla-Denizli Karayolu Ulasima Açildi

Mugla’da etkili olan kar yagisi sonrasi ulasima kapanan Mugla-Denizli karayolu tekrar ulasima açildi.

Mugla-Denizli Karayolu Ulasima Açildi
Gece saatlerinde baslayan ve etkisini sabah saatlerinde attiran kar yagisi sonrasi Mugla’dan Denizli’ye gidis ve gelis yönünde trafik akisi durmustu. Mentese Gölcük Mahallesinde sonra daglik bölgede kar yagisi yer yer 40 santime ulasti.

Sabah saatlerinde bazi araçlarin zincir takmadan yola çikmasi nedeniyle Yaylasögüt Mahallesi rampasinda kar ulasima izin vermedi. Ögleden sonra Karayollari ekiplerinin yaklasik 60 kilometrelik karayolunda önce kar küreme çalismasi, ardindan da tuzlama çalismasi yapmasi ile önce Denizli istikametinden ulasim açildi.

Karayolu ekip sayisinin artmasi ile Denizli’ye hem gidis, hem de dönüs istikametinde kar küreme çalismalari halen devam ederken, karayolu üzerinde tehlike arz edecek kar kütleleri temizlendi.

Karayolunda kür kereme çalismalarina ragmen özellikle Mugla istikameti Gazeller Mahallesi rampasinda agir tonajli yük tasiyan kamyonlar rampayi çikmakta zorlandi. Çevre mahallelerde traktörü olan vatandaslar yolda kalan kamyonlari çekme çabalari sonuç vermedi.
Kaynak: İHA