Konya'da Ekiplerin Karla Mücadelesi 7/24 Devam Ediyor

Konya’da devam eden olumsuz hava kosullarinin neden olabilecegi olumsuzluklara karsi Valilik koordinasyonunda Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ile ilgili çalisma gruplari 7/24 çalisma esasina göre çalismalarini sürdürüyor.

Konya'da Ekiplerin Karla Mücadelesi 7/24 Devam Ediyor
Karla mücadele kapsaminda ekiplerin büyük bir gayretle çalismalarini yürüttügünü ifade eden Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimizden koordine edilen ekiplerimiz karla mücadele çalismalarina; ulasim-altyapi, arama kurtarma, saglik, tahliye ve yerlestirme, güvenlik ve trafik, beslenme, enerji, nakliye, haberlesme, barinma, teknik donanim ve ikmal, gida, tarim ve hayvancilik gruplarinda 12 çalisma grubu, 3 bin 473 personel ve 1028 araç ile devam etmektedir” dedi.

Karla mücadele çalismalarinin titizlikle devam ettigini belirten Vali Özkan, “Il genelini etkisi altina alan yogun kar yagisi ile birlikte olusabilecek her türlü ulasim sorununu ortadan kaldirmak, trafigin rahatlamasini ve vatandaslarimizin güvenligi saglamak amaciyla sehrimizin her kösesinde karla mücadele ekiplerimiz gece-gündüz demeden fedakarca çalisiyor. Ilimizin her noktasinda karla mücadelemiz sürüyor. Devletimizin tüm imkanlarini seferber etmis bulunuyoruz. Olumsuz hava kosullarina karsi mücadele eden ve vatandaslarimizin magdur olmamasi için fedakarca 7/24 görevini titizlikle ifa eden tüm ekiplerimize tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Vali Özkan, “Büyüksehir ve Ilçe Belediye Baskanlarimiz ile belediye personeli, Kaymakamlarimiz, Karayollari 3. Bölge Müdürlügü, Il Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi, Saglik Müdürlügü ve AFAD personelimiz koordineli bir sekilde gecelerini gündüzlerine katarak insanlarimizin hizmetine kosusturmaktadir” ifadelerini kullandi.

Yogun kar yagisinin devam ettigi Konya’da vatandaslara zorunlu olmadikça disariya çikmamalari konusunda uyarilarda bulunan Vali Özkan, kar yagisi ve soguk ile olumsuz hava kosullarina karsi tedbirli ve dikkatli olunmasi gerektigini ifade etti.

Kaynak: İHA