Antalya'da Kis Tedbirleri Denetimi

Türkiye’nin dört bir tarafinda zorlu kis sartlari etkisini gösterirken Antalya’da trafik düzenini ve güvenligini saglamak için Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekiplerince denetimler arttirildi. Kis lastigi kontrolünün de yapildigi helikopter ve drone destekli denetimlerde ekipler sürücülere kis sartlarinda alinmasi gereken tedbirleri hatirlatti.

Antalya Valiligi Il Emniyet Müdürlügü Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekiplerince helikopter ve drone destekli trafik kontrolü gerçeklestirildi.

Antalya Il Emniyet Müdürlügünden alinan bilgilere göre 17-24 Ocak tarihleri arasinda farkli saatlerde trafik ekiplerince havadan helikopter ve drone destekli emniyet kemeri, radar, alkol, kirmizi isik denetimi, hatali sollama, kis lastigi gibi konularda denetim yapildi. Trafik düzeni ve güvenliginin saglanmasi amaciyla denetim faaliyetlerinin etkin bir sekilde devam edecegi belirtilen açiklamada özellikle sürücülerde denetim duygusunun üst düzeyde tutulmasinin hedeflendigi belirtildi.

Antalya’nin birçok noktasinda genis kapsamli gerçeklestirilen trafik denetlemelerinde eksigi görülen araç ve sürücülerine cezai islem uygulanirken, sürücüler, trafik kurallarina uymalari konusunda uyarildi. Antalya Il Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamada havadan helikopter ve drone ile yapilan denetimler haricinde, sehirlerarasi yolcu otobüslerine yönelik denetimlerin de devam ettigi bilgisi verildi.

Gerçeklestirilen denetimler sonucu; helikopter - drone denetiminde 58 sürücüye, sehirlerarasi otobüs denetimi kapsaminda 2 araç denetlenmis olup 2 sürücüye, yük ve yolcu tasimaciligi denetimi kapsaminda 148 araç denetlenmis olup 7 sürücüye, kis lastigi denetimi kapsaminda 132 araç denetlenmis olup 4 sürücüye trafik idari para cezasi uygulandi.
Kaynak: İHA