Akçadag Belediyesi 7/24 Sahada

Malatya’nin Akçadag Belediyesi bir yandan karla mücadele çalismalarina devam ederken diger yandan da yogun kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan vatandaslarla hastaneye gitmek zorunda olan hastalarin imdadina yetisiyor.

Akçadag Belediyesi 7/24 Sahada


Malatya’da bir süredir devam eden yogun kar yagisindan etkilenen ilçelerin basinda gelen Akçadag’da, Belediye ekiplerin karla mücadele çalismasi araliksiz sürüyor. Bir taraftan karla mücadele eden belediye ekipleri diger yandan ise kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan vatandaslari ve hastaneye gitmek zorunda olan hastalarin imdadina yetisiyor. Ilçe merkezinde karla mücadele çalismalarini tamamlayan ekipler Egin, Mihmanli, Esenli, Asagi Örüskü, Yukari Örüskü, Keklikpinari, Karamagara, Bahri ve Yagmurlu mahallelerinde çalisma gerçeklestirerek kapali yollari ulasima açti.

Ana arterlerinin tamaminin açik oldugu Akçadag’da kar kaynakli herhangi bir olumsuzlugun yasanmadigini aktaran Akçadag Belediye Baskani Ali Kazgan ekiplerin 7/24 sahada oldugunu kaydederek, “Kent genelinde bir süredir devam eden yogun kar yagisinda ilçemiz Akçadag’da nasibini aldi. Ilçe merkezinde yaklasik bir metreyi bulan kar kirsal mahallerimizde yer yer iki metreyi geçti. Bu süreçte hiçbir vatandasimizin magdur olmamasi için tüm personelimizde birlikte teyakkuza geçtik. Kar yagisinin durmasiyla birlikte ilçe merkezinde gerek yol gerek kaldirim çalismalarina hiz vererek ana arterlerde sorun yasanmamasini sagladiktan sonra 10’unun üzerinde kirsal mahallede sürdürülen karla mücadele çalismalarina ekiplerimizle destek vererek bu noktalarinda ulasima açilmasina katki sunduk. Ayrica ilçemizin muhtelif noktalarinda yogun kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan vatandas ve hastaneye gitmek zorunda olan hastalara gerekli destegi vererek vatandaslarimizin magdur olmamasi için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. An itibariyle ilçemiz genelinde kar merkezli herhangi bir sorun bulunmamakla beraber ekiplerimizin saha çalismalari da araliksiz sürüyor. 7/24 Akçadagli hemserilerimizin hizmetindeyiz” diye konustu.

Kaynak: İHA