Kars'ta Karla Mücadele Sürüyor

Kars’ta yagan karin ardindan karla mücadele çalismalari araliksiz devam ediyor.

Kars'ta Karla Mücadele Sürüyor
Kars Belediye Baskanligi’nca yürütülen karla mücadele çalismalarina Karayollari 18. Bölge Müdürlügü ekipleri de destek veriyor.

Kars Belediyesi koordinesinde karla mücadele çalismalari 1 greyder, 4 kamyon, 1 yükleyici kepçe, 1 loder, 1 bobcat is makinasi ile devam ediyor.

Belediye karla mücadele ekipleri kentin en islek caddelerinden birisi Faikbey Caddesi üzerinde yürüttügü çalismalarla caddenin kari kamyonlara doldurularak sehir disina çikarildi. Belediye ekipleri caddelerde tuzlama çalismalarini da sürdürüyor.

Konuyla ilgili olarak Kars Belediye Baskanligi’ndan yapilan yazili açiklamada, “Yogun kar yagisinin ardindan olumsuz bir durum yasanmamasi adina tuzlama ve kar küreme çalismalarimiz araliksiz olarak devam etmektedir. Yayalarin ve sürücülerin yollarda herhangi bir olumsuzlukla karsilasmamasi ve günlük yasamin aksamamasi adina karla mücadele ekiplerimiz çalismalarini sürdürüyor” denildi.

Açiklamada, “Ana arterleri temizleyen ekiplerimiz, çalismalarini ara sokaklar ve mahallelerde sürdürüyor. Kar küreme çalismalariyla yollar temizlenirken diger yandan da buzlanmanin önlenmesi için il genelinde tuzlama çalismalari yapiliyor. Ulasimda yasanabilecek sorunlara karsi cadde ve sokaklarda önlemler alinmaktadir ayrica yayalar için kaldirimlarda biriken karlari temizleyip, tuzlama çalismalari devam etmektedir. Karla mücadele çalismalarimiz kis mevsiminin bitimine kadar araliksiz olarak devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA